Natuurlijk Schoon: 24.321 kilo zwerfafval ingezameld

0
651

Tijdens de zwerfafvalopruimactie Natuurlijk Schoon van 31 maart tot en met 5 april, hebben
13.648 scholieren en vrijwilligers het zwerfafval uit hun eigen omgeving opgeruimd. In totaal werd maar liefst 24.321 kilo aan zwerfafval ingezameld.

Voorzien van opvallende hesjes en handschoenen en gewapend met knijpertjes en vuilniszakken, gingen de kinderen de omgeving van school zwerfafvalvrij maken. Ze werden daarbij begeleid door leraren en ouders. Ook vrijwilligers van onder meer buurt- en natuurverenigingen staken de handen uit de mouwen.

Over ‘Natuurlijk Schoon’
Natuurlijk Schoon is een samenwerkingsproject dat geïnitieerd is door ROVA. In samenwerking met gemeenten, natuur- en milieuorganisaties, scholen uit basis- en voortgezet onderwijs én buurten en verenigingen, worden bestaande en nieuwe zwerfafvalacties gecombineerd om een zo groot mogelijk effect te hebben.

De gemeente en ROVA zetten in op een schone en duurzame samenleving
Minder, maar liever nog geen zwerfafval inzamelen omdat het er niet is. Dat is wat de gemeente en ROVA samen willen bereiken. Door de actie breed in te zetten en op te trekken met maatschappelijke organisaties, wordt de strijd tegen zwerfafval aangegaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier