Na bouwrijp maken start bouw nieuwe Haarhuus

0
792

WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK – De planning van het project KernOntwikkelingsPlan Westerhaar is er op gericht dat nu gestart wordt met het bouwrijp maken van de eerste fase van het oude Klaampe gebied. Daarna kan men beginnen met de bouw van het nieuwe Haarhuus, inclusief de zorgwoningen.
Tijdens het bouwrijpmaken wordt ook een gedeelte van het multifunctionele terrein aangelegd. De realisering van een nieuw gebouw met o.a. een brede school maakt het sociale centrum compleet. Een haalbaarheidsonderzoek maakt duidelijk wat nodig is. In de meest ideale situatie wordt dit multifunctioneel gebouw met o.a. de brede school gebouwd, als het nieuwe Haarhuus en de zorgwoningen klaar zijn.

Het is in het belang van de inwoners van Westerhaar-Vriezenveensewijk dat de Oranjestraat niet voor onbepaalde tijd in een bouwplaats veranderd. Nu is nog niet bekend wanneer de benodigde grond bouwrijp beschikbaar is. Hiervoor worden binnenkort twee gebouwen van de postduivenvereniging en later het gebouw van de tandarts en mogelijk drie woningen van de woningstichting gesloopt.

Met het haalbaarheidsonderzoek is ook gekeken naar wat er aan financiën nodig is. Vanwege de huidige staat van onderhoud van De Fontein locatie Asterstraat en De Blokstoeke moet ook gekeken worden of er in de tussentijd noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden moeten worden uitgevoerd.

Het budget voor de nieuwbouw met brede school concept wordt geraamd op een bedrag van ruim 3.8 miljoen euro.

Kinderopvang De Cirkel heeft vanaf het begin enthousiast deelgenomen in het traject van het haalbaarheidsonderzoek, maar vindt wel dat er voldoende kinderen nu en in de toekomst gebruik (blijven) maken van deze kinderopvang. Ondanks een stijgende lijn, is het huidige aantal kinderen nu onvoldoende om voor langere tijd kostendekkende huurafspraken te maken. Daarom blijft De Cirkel aan de Marijkestraat.

Wel wil de directrice bij de uitwerking van de in het haalbaarheidsonderzoek opgenomen globale eisen betrokken blijven.

Voor de twee nieuwe scholen is een oppervlakte van 22 x 85 m nodig.

Uit stedenbouwkundig oogpunt en vanwege het nieuwe Haarhuus is het wenselijk dat uitgegaan wordt van het vastgestelde beeldkwaliteitsplan. Maar dan moet nog wel het nodige gedaan worden. Zo moet voor de postduivenvereniging een nieuwe accommodatie gebouwd worden op sportpark `t Twistveen. De tandartspraktijk hoeft niet op korte termijn gesloopt te worden. In verband met nieuwbouw van het Haarhuus heeft de woningstichting aangegeven dat de bewoners van onder andere Oranjestraat 11, 15 en 17 in ieder geval tot 2012 kunnen blijven wonen.(DeltaFm)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier