Motorcross op hoog niveau in Westerhaar

0
1456

img-5574-kopie.jpgOndanks de wat mindere weerspellingen, was de opkomst van rijders en publiek groot tijdens de 5e editie van het MC de Wieke Cross Event in Westerhaar. Er waren ruim 180 deelnemers aan de start van alle niveau een leeftijden (5 -> 50 jaar), van bromfiets klasse en hobby rijders tot rijders van Europees niveau.

De baan lag er perfect bij waardoor de regen nauwelijks invloed had op de gesteldheid v/d baan en alle rijders vol lof waren over de tijdelijk aangelegde baan in Westerhaar.

De Bromfiets rijders waren de eersten die van start gingen. Bij de automaten was hetRoy Roelofs en bij de schakel bromfietsen was het Marco Wormgoor die met de overwinning an de haal gingen.

Bij de mini’s was het Roan Boers uit Vriezenveen die beide manches met ruime voorsprong op zijn naam schreef. Door een ongelukkige botsing kwam Kyro Winkel uit Vriezenveen ten val, waarbij hij zijn been brak. Het gaat inmiddels goed met Kyro, die zich ondanks de kwetsuur en zijn jeugdige leeftijd zeer dapper hield. Wij wensen hem dan ook veel beterschap toe namens MC de Wieke.

In de 85 cc kleine wielen was het Sem de Lange (EK rijders in de 65cc), die met zijn 65cc machine de grotere jongens uit de

Introductie scheiding

85 cc het nakijken gaf. In de 85cc grote wielen was er spannende strijd tussen de Raivo Dankers (Europees kampioen 65cc-2013 !) uit het brabantse Heesch en Yoeri van t’Ende uit Heerde. Deze 2 jongens rijden op top niveau wat te zien was aan hun snelle ronde tijden die vergelijkbaar waren met de winnaars in de MX2. Na een nek aan nek race was het uiteindelijk Yoeri die met de volle winst naar huis ging.

In de MX2 klasse waren het Menno van der Zee en Rico Staat, die er een mooie strijd van maakten, waarbij het Menno van der Zee was die uiteindelijk met de eind overwinning naar huis ging.

In de MX1 klasse, was het Ceriel Klein Kromhof die 2x met ruime voorsprong de volle winst pakte. Ceriel was duidelijk een maatje te groot, wat te zien was aan het feit dat hij bijna het volledige deelnemers veld op 1 ronde achterstand reed. De enige die enkele ronden kon aanhaken was zijn plaatsgenoot Robin Nijkamp (EK Enduro rijder), die ook als enigste niet op 1 ronde achterstand werd gereden.

Voor verdere Uitslagen en een uitgebreide foto reportage verwijzen wij u graag naar de site vna MC de Wieke.

Al met al een zeer geslaagde evenement voor Motorclub de Wieke, met dank aan de vele vrijwilligers en sponosoren, zonder wie een dergelijk evenement niet mogelijk is.

Op naar MC de Wieke Cross Event 2015 !

Alle foto’s staan inmiddels in het fotoalbum. De video volgt op een later tijdstip dus houdt de site in de gaten. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier