Militaire oefening

0
1027

De gemeente Twenterand heeft van de Koninklijke Landmacht informatie ontvangen dat er een militaire oefening wordt gehouden. De oefening wordt gehouden door de eenheid Commando Land- en Luchtstrijdkrachten.

De militaire oefening `Purple Windmill` wordt gehouden in de periode van 30 november tot en met 15 december 2009. Het is een oefening in het kader van de functionele werkzaamheden. Er worden voertuigen, vliegtuigen en helikopters ingezet, ook wordt er oefenmunitie gebruikt.

Het gebied waar de oefening zich afspeelt is een strook van Coevorden en Vriezenveen, Vlieland en ten noorden van Leeuwarden. In de strook Coevorden en Vriezenveen wordt de training uitgevoerd met een geïntegreerd scenario met helikopters en straaljagers. Er wordt grotendeels gebruik gemaakt van de openbare wegen en terreinen. Er wordt alles aan gedaan om hinder voor het burgerverkeer te voorkomen.

Meer informatie?
Voor meer informatie en eventuele klachten over deze oefening kunt u contact opnemen met het Regionaal Militair Commando Noor, Sectie Operatien, Adjudant-onderofficier H. van der Laan via het telefoonnummer 0521-347 836.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier