MC de Wieke Cross Event geslaagd

1
1187

265_320x200_299Nadat we op 28 augustus ons cross event halverwege moesten aflasten waren de weer goden ons afgelopen zaterdag zeer gunstig gezind. Onder stralende zon vonden de spannende races in de verschillende klassen plaats

De trainingen werden afgewerkt tussen half 10 en 11 uur, waarna er een korte pauze was om de baan te herstellen. De Bromfietsen beten het spits af, om 11.45. De animo voor de bromfietsen (en 1 quad) was wederom zeer groot. De rijders waren dan ook weer zeer enthousiast, dat hun nu ook de volledige baan met de grote bulten konden rijden.

Na bromfietsen was het de beurt aan de minis gevolgd door de 65 cc (kleine en grote wielen). Vervolgens was het de beurt aan de 85 cc (kleine en grote wielen).

Bij de 85cc stond ondermeer het talent Luca Nijenhuis (http://www.lucanijenhuis.nl/) uit Heerde aan de start. Luca is 14 jaar oud en is om dit moment het grootste talent op de 85 cc in Nederland.
Tevens is hij de lijst aanvoerder in het duitse ADAC MX master kampioensschap, het duitse ADAC MX master kan gezien worden als het europesche kampioensschap
Met nog 1 race te gaan kan hij dus in de voetsporen treden van Jeffrey Herlings en Ken Roczen, die deze titel in het verleden wisten te behalen, en nu de huidige wereld toppers zijn!. Het was dan ook een lust voor het oog om dit super talent te zien rijden.
Nadat Luca de 85cc met overmacht wist te winnen, werd iol met de organisatie besloten dat Luca ook mee mocht rijden in de Superklasse. Superklasse is de klasse voor de snelle mannen die op het hoogste nivo in Nederland rijden.
Tot eenieders verbazing wist Luca zich ook zeer goed staande te houden met zijn 85 cc tussen deze grote mannen met hun 250 en 450cc machines. Na enkele ronden nam Luca zelf de leiding en kwam als winnaar over de streep van de 1e manche. Dit kunststukje herhaalde hij vervolgens in de 2e manche.

Aangezien er niet voldoende animo was voor een Superjump, had de organisatie besloten om als afsluiting v/d de dag een super finale te verrijden.
In deze superfinale reden de beste 3 rijders uit de 85cc, knakworsten, MX2 en MX1/ superklasse om de Wieke Bokaal. In de genoemde volgorde werd er gestart met hierbij een voorsprong voor de 85cc-off-road , MX2. Luca Nijenhuis starten met zijn 85 cc wederom gelijk met de grote mannen v/d superklasse. Ondanks een schuivertje in de 2e ronde was het na een spannende race wederom Luca Nijenhuis die als eerste over de finish kwam, en naderhand de Wieke bokaal in ontvangst mocht nemen.

Alle rijders en bezoekers waren vol lof over de organisatie en alle vrijwilligers die zich hebben ingezet om dit een succesvol evenement te laten worden.
Al met al een perfecte afsluiting v/e schitterende dag, en zeker voor herhaling vatbaar. De organisatie komt hier binnenkort op terug of dit eventueel een jaarlijks evenement kan worden.

Organisatie MC de Wieke Cross EVent
http://www.mcdewieke.nl/

De foto`s staan inmiddels in het fotoalbum.

1 REACTIE

  1. luca nijenhuis voor luca nijenhuis achter en over de plaatselijke talenten wordt niet gesproken terwijl die er echt wel zijn heb ik zelf gezien

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier