Marino Barkel wint voor de vijde keer het Gerrit Slot Memorial

0
1534

gerrit_slot_memorial_2010.02.04_057_640x480_612Afgelopen donderdagavond werd in het clubhuis van Dez/WvM uit Westerhaar het traditionele Gerrit Slot Memorial gespeeld. Het toernooi is vernoemd naar één van haar oprichters wijlen Gerrit Slot. Het toernooi werd gesponsord door Jennita`s Hairline uit Aadorp.
In totaal hadden zich 22 dammers en damsters ingeschreven voor het toernooi. In de hoofdklasse was het tot op het laatst spannend. Het toernooi staat bekend om haar oplopende puntentelling. In de eerste voorronde waren er 3-1-0 punten te behalen in de tweede voorronde 6-2-0, in de derde voorronde 9-3-0 en in de finaleronde werd een winstpartij beloond met vijftien punten een remise met vijf punten en een verlies met nul punten.
Na een drietal voorronden stonden Marino Barkel en Gerbrand Hessing op de eerste en tweede plaats, gevolgd door Niek Kloppenburg en Edwin Twiest. Na spannende duels berustte de top vier in remise en konden allen vijf punten toevoegen aan hun puntentotaal. Marino Barkel was hierdoor zeker van de eindzege. Hij won het toernooi voor de vijfde keer in successie. Eddie Hilberink was in de finaleronde te sterk voor Herman Damman en klom zo naar de tweede plek in het eindklassement. Hij eindigde luttele punten voor Hessing en Kloppenburg die op een gedeelde derde plek bleven steken.
In de eerste klasse werd de titel een prooi voor Adriaan Noppers. Hij wist de aanval van Wichter Jansen af te slaan en bleef hem zo één punt voor in de eindrangschikking. Jeroen Schokker wist met een overwinning in de finaleronde de derde plek veilig te stellen. In de tweede klasse won Jeffrey Steen in de finale van Maaike Noppers en wist zo zijn eerste toernooizege op naam te schrijven. Maaike viel terug naar de derde plaats doordat de heer Waterink uit Hoogeveen zijn finalepartij wist te winnen en zo kon klimmen naar de tweede plaats in het klassement.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier