Marino Barkel verovert wereldrecord kloksimultaandammen

0
937

img-1389.jpgIn het gemeentehuis van de gemeente Twenterand heeft Marino Barkel in een spannende strijd het wereldrecord kloksimultaan heroverd van de Russische wereldkampioen Alexander Georgiev. Daar waar het oude record stond op 42 partijen, wilde Barkel het wereldrecord aanscherpen door tegen 43 deelnemende spelers te spelen. Bij het kloksimultaandammen speelt de tijd daarbij een belangrijke factor: de spelers hebben 2 uur voor 50 zetten. Daarnaast moet er minimaal een score van 70% worden gehaald om het record te vestigen.

Introductie scheiding

Na het openingswoord van voorzitter Bennie Hessing, sprak wethouder Binnenmars van de Gemeente Twenterand en Anne Oostra namens de KNDB een kort woordje. De openingszet werd verricht aan het bord van de op papier hoogst gerateerde speler Herman Hilbeirnk. Om iets voor twaalf zette Barkel zijn recordpoging in gang. De dammer van de Westerhaarse damclub DEZ/Witte van Moort ging voorspoedig van start en bleef in een goed tempo doorspelen. Bij het verstrijken van de eerste tijdcontrole zat Barkel nog steeds ruim boven de norm van 70%. Hij bleef zijn goede spel doorzetten en wist uiteindelijk de beslissende punten in de partij tegen Niels Meijer uit Borne binnen te halen waardoor hij zich weer wereldrecord mag noemen in de discipline kloksimultaandammen.
Barkel verloor één partij tegen plaatsgenoot Gerrit Bosch, hij speelde 20 keer remise en wist 22 partijen in winst om te zetten. Met een percentage van 74,42% heeft Barkel daarmee het oude record verpletterd en heeft hij het wereldrecord weer in handen.

img-1389.jpg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier