Mannenkoor Westerhaar geeft jubileumconcert

0
1799
site_600

Zaterdag 23 januari was het precies 40 jaar geleden dat het christelijk mannenkoor Westerhaar het levenslicht zag. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseerde het koor een jubileumconcert in de Gereformeerde kerk aan de Wollegrasstraat in Westerhaar.

De avond werd geopend door de voorzitter Marinus Vos, die aangaf blij verrast te zijn door de grote opkomst. Ruim 400 kaarten waren verkocht en de kerk zat daarmee helemaal vol.

In zijn openingswoord roemde Vos de oprichters van het koor. Vijf van de oprichters zijn nog steeds (of inmiddels weer) lid. Jans Knol (40jaar lid), Henk Rigterink (40jaar lid), Jaap Dekker en de gebroeders van Tebberen zijn mannen van het eerste uur. Hij heette enkele oud-dirigenten van harte welkom evenals de aanwezige wethouders van Abbema en Oordt.

Samen met het oudste lid, Johan Berkhof, onthulde de voorzitter een prachtige foto van het koor. Vice-voorzitter Piet Loendersloot nam vervolgens de microfoon over en zette Marinus Vos zelf in het zonnetje. Vijfentwintig jaar lid en ongeveer de helft daarvan als een gedreven en motiverende voorzitter.

Werd er ook nog muziek gemaakt ? Jazeker, het publiek kreeg een gevarieerd programma voorgeschoteld. Naast het mannenkoor zelf werd medewerking verleend door Ardie Emons (zang klassiek), Esther van der Schee (viool) Heleen Heine (zang populair), Jan van Doornum (doedelzak) Luco Kans (piano), Erik Lamberink (orgel) en Fred Val (keyboard).

Esther van der Schee speelde samen met Luco Hans een sonatine van Telemann. Ardie Emons zong samen met het koor “Panis Angelicus” en het “Ave Maria”. Solo bracht ze het “Ave Verum” van Mozart. De volgende blokken waren voor het christelijk mannenkoor. Met een aantal gospelsongs en enkele Ierse liederen die door de Barbershopgroep ten gehore werden gebracht liet het koor horen dat ze van diverse markten thuis zijn. Koorlid en keyboardspeler Fred Val was hiervan een prachtig voorbeeld. Samen met Heleen Heine zong het koor “Morning has broken” en “Stay with me till the morning”. “With all my heart and soul” werd door Heleen Heine solo gezongen. Het optreden van doedelzakspeler Jan Doornum was een verrassende onderbreking van de vele zang. Met onder andere het overbekende “Mull of Kyntire” liet Jan de aanwezigen genieten van zijn prachtige, ongetwijfeld moeilijke, spel.

Tijdens het blok met zeemansliederen ging het dak er bijna af. Dirigent Fred van Dijk gaf aan dat het koor deze liederen vaak zingt bij optredens in verzorgingshuizen. Voorwaarde was dan wel dat het publiek massaal mee zou gaan zingen. Nou, ze hebben het geweten. Met onder andere “Cheerio”, “Tulpen uit Amsterdam” en “Over 25 jaar” had het koor de grootste moeite om boven de zaal uit te komen.

Het slotwoord was aan voorzitter Marinus Vos. Hij bedankt alle solisten met een bos bloemen en verwelkomde de later binnengekomen burgemeester Kobes.

De avond werd afgesloten door alle muzikanten die gezamenlijk “Dank sei dir, Herr” zongen en speelden. In de hal van de kerk was er koffie en konden de aanwezige heren zich opgeven als lid van het christelijk mannenkoor. Al met al een prachtige aftrap van de diverse vieringen in het teken van “125 jaar Westerhaar”.

Foto`s zijn te zien op in het fotoalbum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier