Maak vrienden bij Join us

0
1290

Join us helpt jongeren die zich eenzaam voelen met het maken van vrienden. In Nederland voelt 8% van de jongeren tussen de 12 en 25 jaar zich chronisch eenzaam. Deze jongeren voelen zich dag-in-dag-uit alleen en weten niet hoe ze dat moeten veranderen. Join us brengt hier verandering in door jongeren samen te brengen en hen te helpen sociaal sterker te worden!

Join us helpt jongeren sociaal sterker te worden
Join us helpt jongeren die het lastig vinden om contact te maken met leeftijdsgenoten. In gemeente Twenterand starten er twee groepen. Eén voor jongeren van 12 tot 18 jaar en één voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Iedere twee weken ontmoeten de jongeren elkaar bij Het Punt. Samen doen ze allerlei activiteiten die ze zelf bepalen en organiseren. Denk aan gamen, films kijken, spelletjes doen of externe activiteiten. Tijdens de avonden zijn er ervaren begeleiders aanwezig die de jongeren helpen met het verbeteren van hun sociale vaardigheden en het versterken van hun zelfbeeld.

Drempelvrees
“Ik vond het spannend om naar Join us te gaan. En ook een beetje stom!”, zegt Lisa (17 jaar). Ze vertelt: “Voordat ik naar Join us ging had ik geen vrienden. Ik wilde dat wel graag, maar wist niet hoe ik het moest aanpakken. Tot ik hoorde van Join us. Ik vond het een beetje stom om te gaan. Ik had toch geen probleem? Gelukkig ben ik gegaan. Ik voel me prettig in de groep en heb er leuke vrienden ontmoet waarmee ik afspreek, ook buiten Join us.”

Kom erbij. Join us!
Ben je nieuwsgierig naar Join us? Iedereen is van harte welkom! Jongeren kunnen zich gratis aanmelden via jongerenwerker / jongerencoach Sylvia Hollander, tel (06) 10782311 of mail naar shollander@zorgsaamtwenterand.nl. Join us Twenterand 12-18 jaar start op dinsdag 19 januari 2021, de groep voor jongeren van 18 tot 25 jaar start op dinsdag 12 januari 2021.

Meer informatie
Op www.join-us.nu vind je meer informatie en veel ervaringsverhalen van jongeren. Join us werkt in de gemeente Twenterand samen met ZorgSaam Twenterand. Join us is ook actief in gemeente als Hellendoorn, Wierden, Rotterdam, Dordrecht, Tilburg en Eindhoven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier