Leden beslissen over voortbestaan av Twenterand

0
675

Quantcast De leden van atletiekvereniging Twenterand moeten op een bijeenkomst op 5 januari een keuze maken over het voortbestaan van de vereniging. Het voltallige bestuur van de club is opgestapt en handelt alleen de lopende zaken af. Het uitstellen van de realisatie van een atletiekbaan in Twenterand is de reden voor het bestuur ad interim om de leden de vraag voor te leggen om wel of niet verder te gaan met de club.

In de vorige raadsperiode (2006-2010) is atletiek in Twenterand aangewezen als zogeheten `basissport`. Bij die status hoort een eigen accommodatie. Daarvoor heeft de raad destijds ruim 750.000 euro gereserveerd. Na de verkiezingen komt het college van burgemeester en wethouders echter met het voorstel om het geld dat voor de atletiekbaan is bestemd, vooralsnog voor andere zaken te gebruiken, tot woede van de leden van de atletiekvereniging. De raad gaat in meerderheid akkoord met deze koerswijziging.

Voorzitter a.i. Sandra Berenst is ernstig teleurgesteld in de politiek. Met name het CDA dat ook deel uitmaakte van het vorige college, wordt onbetrouwbaar genoemd. Berenst stopt als voorzitter. ,,Ook als de leden besluiten om door te gaan als av Twenterand leg ik mijn functie neer. Ik ga de kar niet meer trekken. Het is ook beter wanneer iemand anders die taak op zich neemt.“

Voor Berenst en de overige bestuursleden is het maar zeer de vraag of de gemeente Twenterand over vier jaar wel geld zou willen vrijmaken voor een atletiekbaan. ,,Ik zie het er niet van komen“, aldus Berenst. ,,De bal ligt bij de politiek. Ik snap dat zij keuzes moeten maken. Maar de politiek moet dan ook de consequenties aanvaarden, zoals het verdwijnen van de atletiekvereniging uit Twenterand (Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier