Leden ATV ondrling niet met elkaar eens?

0
681

`Zandstuve te vandalismegevoelig`

Twenterand - De keuze voor de Zandstuve als locatie voor een nieuwe atletiekbaan is verkeerd omdat het bosrijke terrein ,,verschrikkelijk vandalismegevoelig” is. Dat zegt trainer Loek van Halderen van de Atletiekvereniging Twenterand (AVT).

De ijsbaan en het zwembad in de Zandstuve zijn begin dit jaar en vorig jaar verschillende keren ten prooi gevallen aan vandalisme. Voorzitter Sandra Berenst vindt het ‘een probleem dat aandacht nodig heeft`. „Elke plek heeft zijn voor- en nadelen.”
De klacht van Van Halderen is volgens de voorzitter zeker meegenomen in de beslissing als vereniging voor de Zandstuve te kiezen. De vereniging heeft eerder een enquête gehouden. Daaruit kwam naar voren dat zestig procent van de leden en medewerkers van AVT liever daar een baan wilde.
Deze uitkomst heeft het college overigens ook in zijn besluit meegenomen. Berenst denkt dat veel leden graag in de bosrijke Zandstuve trainen omdat een groot deel van atletiek uit lopen bestaat.

Het college wil 750.000 euro voor de aanleg beschikbaar stellen. De gemeenteraad beslist op 15 september of het plan definitief doorgaat. Tegelijkertijd wordt de alternatieve locatie voor de atletiekbaan – sportpark het Twistveen in Westerhaar -opgeknapt. (Tubantia)”


Er is een mogelijkheid om op het artikel te reageren op de website van de Tubantia, hier onder staan enkel citaten:

Foute voorstelling van zaken.

In Tubantia geeft voorzitter Sandra Berenst, voorzitter van AV Twenterand, aan dat 60% van de 200 AVT leden de voorkeur heeft voor een atletiekbaan in Vroomshoop. Een foute voorstelling van zaken. Waarom zeg ik dit. Een tijd geleden is er onder de leden van AVT een soort van enquête gehouden. Er werden 148 enquêteformulieren naar de leden verzonden, 122 kwamen er terug. De uitslag was als volgt:

66 leden Vroomshoop 44,6%
45 leden Westerhaar 30,4%
11 leden Geen voorkeur 7,4%
26 leden Niet retour 17,6%
148 leden 100,0%

Dus niet 60% maar slechts 44,6% had dus de voorkeur voor Vroomshoop. Geen voorkeur en niet retour mogen niet zo maar bij Vroomshoop opgeteld worden.

En dan nog alle nieuwe leden die niet gestemd hebben, 52 mensen. Dit is een groep van 26% leden die nog geen voorkeur heeft uitgesproken.

Naar mijn mening moeten de gemeente en de AV Twenterand deze cijfers nog maar eens goed bekijken voordat er een bedrag van € 750.000 wordt geïnvesteerd.

  Loek van halderen of horen we hier anderen aan het woord
zoals zo vaak wees volwassen en leg je bij het besluit van de meerderheid neer
en ga voor het belang van de vereniging .

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier