‘Laat Garstelanden niet in de kou staan: Tijd voor actie`

0
794

De VVD heeft al eerder aandacht gevraagd voor de opwaardering van het industrieterrein “Garstelanden”. Voor onze economie en werkgelegenheid is dit van groot belang!
Na gesprekken met de betrokken ondernemers is ons gebleken, dat de gemeente geen concreet plan voor de uitbreiding heeft, ondanks toezeggingen van de gemeente tijdens het debat over de toekomstvisie van Twenterand. De ondernemers tasten nog steeds in het duister over hun toekomstmogelijkheden en dit is funest voor het ondernemersklimaat.

Het is de VVD bekend uit gesprekken met betrokken ondernemers, dat meerdere bedrijven hebben aangegeven zich daar te willen vestigen. Dit ook vanwege het feit, dat voor Industrieterrein “Almeloseweg” de vraag groter is dan het aanbod. De vestiging van bedrijfslocaties bij een snelle ontwikkeling van “Garstelanden” zal een positieve bijdrage leveren aan de werkgelegenheid in heel Twenterand. Dit is een signaal, dat de uitbreiding van Garstelanden een must is voor de gemeente Twenterand.

De VVD Twenterand is van mening, dat de gemeente het zich niet kan veroorloven om in deze tijden achter over te leunen. Elke baan die behouden kan blijven is er één, elke baan die er bij komt is winst.
Langer wachten is zinloos en het wordt tijd dat de politiek dit onderwerp snel en groots oppakt. De gemeente moet alle middelen inzetten om ervoor te zorgen dat Garstelanden in aanmerking komt voor uitbreiding. Om dit te kunnen realiseren hebben wij de provincie dringend nodig. Daarom hebben wij steun gevraagd van diverse Provinciale Statenleden.
De VVD Twenterand wil tijdens de volgende raadsvergadering dringend verzoeken om een raadsdebat met betrekking tot de ontwikkeling van Garstelanden. Wij verwachten uiteraard de volledige steun van de andere politieke partijen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier