Korfbalvereniging SDO: Geen druppel onder de 18

0
628

sdo-nix18-kopie.jpgOok korfbalvereniging SDO uit Westerhaar-Vriezenveensewijk omarmt de actie ‘Geen druppel onder de 18′. Burgemeester Visser overhandigde woensdag 23 april enkele posters aan enkele bestuursleden en vrijwilligers van SDO. De posters zijn speciaal gemaakt voor de nieuwe alcoholwetgeving die per 1 januari 2014 van kracht is. Door deze wetswijziging is het voor jongeren onder de 18 jaar verboden alcohol te drinken of bij zich te hebben. “Fantastisch dat ook SDO deze campagne ondersteunt,” aldus Visser. Het bestuur van SDO vindt het bijna een vanzelfsprekendheid: “Als je ziet welke problemen alcoholgebruik bij jongeren veroorzaakt, dan kun je bijna niet anders dan deze actie ondersteunen en dat doen wij dan ook van harte.”

Het is gebleken dat alcoholgebruik onder de 18 veel gezondheidsrisico’s voor jongeren met zich meebrengt.

Introductie scheiding

Het kan de ontwikkeling van de hersenen verstoren en het kan onder andere leiden tot overlast of slechte schoolprestaties. Daarom is het van groot belang dat niet alleen de sportverenigingen en de ouders, maar juist ook de jongeren het belang van deze nieuwe wetgeving inzien. Begin van dit jaar hebben alle ouders een persoonlijke brief van de burgemeester ontvangen, met daarbij een ludieke attentie voor de jongeren.

Her campagnemateriaal is speciaal in opdracht van de gemeente ontworpen door Studio Buskruit, een reclame en ontwerpbureau uit de gemeente Twenterand.

Foto onderschrift: Burgemeester Visser (midden) overhandigt de poster aan Henk Berends, voorzitter van SDO (links op de foto) en Sijmen Knol, kantinebeheerder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier