Keurmerk Veilig Ondernemen voor alle bedrijventerreinen

0
732

De verschillende bedrijventerreinen in Twenterand hebben voor de vierde keer het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) behaald. Dankzij goede samenwerking is de afgelopen jaren flink gewerkt aan het schoon, heel en veilig maken en houden van de bedrijventerreinen in de gemeente. Verkeersveiligheid, tegengaan van verpaupering en het bestrijden van criminele ondermijning stonden steevast op het programma.

In het auditrapport van keuringsinstantie KIWA wordt vooral ook de goede samenwerking tussen de verschillende partijen geprezen. Dat zijn niet alleen de drie ondernemersverenigingen IKVO, BBV en AZB, maar ook de gemeente, de brandweer en de politie. Wethouder Economie Martha van Abbema is dan ook trots op het wederom toekennen van het keurmerk. “Op al die verschillende terreinen wordt er in Twenterand bijzonder goed samengewerkt. Zo’n samenwerking kun je alleen aangaan vanuit een gedeelde verantwoordelijkheid. De boel is goed op orde en de partijen weten elkaar prima te vinden.”

Bevestiging

De samenwerking tussen alle partners gaat al bijna een decennium terug. “Klopt”, legt Van Abbema uit. “Die dateert van juli 2012, toen de partners de veiligheid en uitstraling van de bedrijventerreinen in Twenterand wilden verbeteren. De intentieverklaring die toen getekend werd is nog steeds de basis onder de uitstekende samenwerking van de drie ondernemersverenigingen, politie, brandweer en gemeente. Natuurlijk is het mooi dat ondernemers dankzij dit KVO-keurmerk korting kunnen krijgen bij verschillende verzekeraars. Maar nóg belangrijker is het dat we de bevestiging hebben dat onze bedrijventerreinen schoon, heel en veilig zijn. Daar doen we het voor!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier