KCD / SDO-UNI

0
783

logo-korfbal.jpgNa een rustperiode van 2 weken stond er voor de selectie van SDO/UNI 1 weer een competitiewedstrijd op het programma. Daarvoor moest de ploeg afreizen naar het bosrijke Doorn om daar te spelen tegen het eerste team van de plaatselijke korfbalclub, KCD. De ploegen stonden dit seizoen al 3 keer eerder tegenover elkaar. De eerste wedstrijd eindigde in een gelijkspel en de andere 2 wedstrijden werden gewonnen door KCD. Beide ploegen gingen voor de winst, SDO/UNI kon de punten goed gebruiken in de strijd tegen degradatie en KCD wilde na 4 verliespartijen weer eens punten pakken.
Direct na het eerst fluitsignaal was te zien dat beide ploegen vandaag gingen voor de overwinning. In de stromende regen kwam KCD op een 2-0 voorsprong. SDO/UNI kwam snel weer naast de Doornse ploeg, 3-3. Daarna liep KCD weg in de score bij de bezoekers. De ruststand was 8-4. Gezien het wedstrijd beeld van de eerste helft was dit zeer geflatteerd. SDO/UNI kreeg veel meer kansen dan de thuisclub en had verdedigend veel rebounds. Het grote verschil was dat KCD de kansen die ze kregen wel benutten en de bezoekers niet.
Na de rust vergrootte KCD hun voorsprong naar 11-5. SDO/UNI gaf zich nog niet gewonnen en de Twentse ploeg knokte zich terug naar 14-10.

Dichtbij dan 4 doelpunten verschil kwam de ploeg niet. KCD speelde nu iets beter dan in de eerste helft en had nu ook langere aanvallen die af en toe afgerond werden met een doelpunt. De einduitslag was 17-11 in het voordeel van de thuisclub.
In de resteerden 2 wedstrijden moet SDO/UNI proberen om nog punten te pakken om degradatie te ontlopen, daarnaast mag de concurrent SkunK 1 geen punten pakken. De eerste mogelijkheid om die broodnodige punten te pakken is aanstaande zaterdag, 17 mei, wanneer Woudenberg 1 op bezoek komt in Westerhaar. De wedstrijd wordt gespeeld om 15:30 uur op het kunstgrasveld van SDO.