Jubileumloop 125 jaar Westerhaar-Vriezenveensewijk

0
838

parkoers_jubileumloop_2018Het is al weer een paar jaar geleden, dat de Oranjeloop in het dorp een vast onderdeel van Koninginnedag was. Er was een estafette voor de jeugd, voor de oudere lopers waren er verschillende afstanden. Spectaculair waren de wheelers, die toen ook altijd meededen. Het leek de activiteitencommissie van 125 jaar Westerhaar-Vriezenveensewijk een goed idee, dit evenement in het jubileumjaar weer in ere te herstellen. Dit gaat dan ook gebeuren. Door een aantal plaatsgenoten, leden van de Atletiekvereniging Twenterand is de organisatie opgepakt. Alleen was Koninginnedag niet haalbaar. De Jubileumloop is nu vastgesteld op vrijdag 9 juli.
Een mooie datum: de scholen beginnen dan aan de vakantie, en veel sportverenigingen hebben zomerpauze.
Voor de sportievelingen dus alle tijd om mee te doen. Maar ook voor mensen die normaal niet aan sport doen, is dit een uitdaging om eens te kijken hoe het met de conditie staat. Er is een fraai parkoers uitgezet, met de start en finish bij De Klaampe. Hier is ook de inschrijving, en kleedruimte.
De route gaat niet alleen door woonwijken, maar deels ook langs het Stroomkanaal.
Aan de estafette doen ploegjes van vier mee, met elk een ploegleider. Deze zorgt voor de inschrijving van zijn team. Scholen en sportverenigingen zullen hiervoor worden benaderd. Maar alle jongens en meisjes die een ploegje bij elkaar kunnen krijgen kunnen zich natuurlijk ook aanmelden. De deelnemers aan de estafette kunnen na afloop een ijsje krijgen bij De Klaampe. Het programma is als volgt:

18.00 Estafette 4x700m 7 – 12 jaar €1
18.45 Jeugd 2.5 km t/m 16 jaar €2
19.30 5 km €3
20.30 10km €3

Inschrijven kan op de wedstrijddag vanaf 16.00 in de Klaampe.
Voorinschrijven kan tot en met 4 juli, via jubileumloopwesterhaar@hotmail.com

Route estafetteloop:

Beeklaan – Oranjestraat – De Entergraven – op kruising met Hollandergraven rechts aanhouden op parkeerplaats richting stroomkanaal – langs het stroomkanaal – Beeklaan.

Route 2.5 km:

Beeklaan – Hoofdweg – Leidijk – Veenstraat – Nassaustraat – Borggrevestraat – Marijkestraat –
De Entergraven – Sluiskade NZ – Stroomkanaal – over bruggetje langs stroomkanaal – Beeklaan.

Route 5 km:

2x route van 2.5 km.

Route 10 km:

4x route van 2.5 km.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier