Johan Schoemaker lid in de Orde van Oranje Nassau

0
1067

lintjesreg_1448373h_225

Hieronder kunt de woorden lezen van burgemeester Kobes:

De stille kracht van een club.
Je kunt erop bouwen.
U bent een echt verenigingsmens.
De man die de waardering en erkenning verdient die hem toekomt is Johan Schoemaker.

Johan Schoemaker, u bent al vanaf 1964 lid van voetbalvereniging Voorwaarts, waarvan al 31 jaar als clubhuisbeheerder. Een taak die door velen wordt gezien als een ‘normale` taak binnen een vereniging, maar de praktijk is wel anders. Het beheren van een clubhuis vergt altijd meer tijd dan menigeen denkt. Daarnaast bent u 26 jaar bestuurslid van Voorwaarts geweest.

Van 2000 tot 2007 was u consul namens de KNVB. Uw werkzaamheden bij Voorwaarts en uw inzet voor het voetbal in het algemeen zijn in het verleden niet onopgemerkt gebleven. Op 7 juli 1990 ontving u de zilveren speld van de KNVB en drie jaar geleden zelfs de gouden speld. Ik kan u vertellen beste mensen, dit zijn hoge onderscheidingen binnen de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond die je niet zomaar krijgt!!

Twee periodes in het jaar is er weinig te doen op de voetbalvelden, in de zomer en tijdens de winterstop. En u zou geen ‘pur sang` vrijwilliger zijn als u juist in deze perioden ‘ns even wat rust zou pakken. Nee mensen, tijdens de winter is de heer Schoemaker actief voor een andere vereniging, luisterend naar de naam IJsclub Volharding. Dit jaar bent u hiervan al 40 jaar bestuurslid. Tijdens vorstperioden, en die waren er afgelopen twee jaar volop, bent u nauw betrokken geweest bij de activiteiten om zo lang mogelijk op natuurijs te kunnen schaatsen.

Of al dit vrijwilligerswerk nog niet genoeg is, bent u in 2003 ook nog begonnen als vrijwilliger voor ‘Tafeltje Dek je`.

Samengevat, u bent van grote waarde voor de gemeenschap in Twenterand, met name voor Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Het heeft Hare Majesteit de Koningin behaagd u te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier