Johan Kleine geslaagd voor Meester Worstmaker

0
628

 

De opleiding Meester Worstmaker is een initiatief van het Worstmakers Gilde, een landelijke stichting van ambachtelijke slagers met als doelstelling : worst en vleeswaren maken van topkwaliteit.

Om de vakkennis op een nog hoger peil te brengen is voor de deelnemers een speciale training opgezet. Alle aspecten van het maken van worst en vleeswaren komen daarbij uitvoerig aan de orde . Ook het belang van de versheid van producten, perfect ambachtelijk afwerking van de worst en vleeswaar en het juiste gebruik van kruiden en specerijen wordt behandeld. Het gaat immers om de kwaliteit en de prima smaak. En de consument krijgt zo het beste van het beste.

Vijf toetsen moeten door de deelnemers worden afgelegd, zowel theoretisch als praktisch.
Zo’n toets kun je rustig een ‘een meesterproef’ noemen.
Om het diploma te behalen en de felbegeerde Gildespeld te ontvangen, dienen worst en vleeswaren van onberispelijke kwaliteit te zijn.

Johan  Kleine worstmaker van Gildeslager Johan Kleine uit Westerhaar heeft zijn uitstekende vakmanschap bewezen en is geslaagd voor Meester Worstmaker. De speld is uitgereikt op 17 januari jl. te Vianen door  Tom Egbers, bekend van o.a. NOS studiosport.
 
Een titel om met recht trots op te zijn !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier