Inwoners Twenterand hebben recht op een onafhankelijk gemeentebestuur.

0
436

De VVD is verbaasd dat het college toegeeft niet in staat te zijn een onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de structurele exploitatie tekorten bij De Klaampe en heeft dit naar voren gebracht tijdens de raadsvergadering over dit onderwerp op 19 juli 2011. Walraven, fractievoorzitter van de VVD Twenterand: “Ik was echt verbijsterd toen ik één van de raadsleden zelfs hoorde zeggen dat we ook geen onafhankelijkheid van het college mogen verwachten. Deze uitspraken zijn principieel volledig onjuist en zijn de bijl aan de wortel van onze democratie. De inwoners van Twenterand hebben recht op een onafhankelijk gemeentebestuur, maar blijkbaar denken sommige politieke partijen daar heel anders over.

Introductie scheiding

Daardoor krijgen we als samenleving in de gemeente een heel groot probleem. Als het merendeel van de partijen in de raad van mening is dat ons college niet onafhankelijk kan zijn houdt dit automatisch in dat alle genomen en nog te nemen beslissingen van dit college onrechtmatig zijn. Een college dat niet onafhankelijk is moet, naar de mening van de VVD, naar huis worden gestuurd.”

De VVD gaat over deze principiële zaak een raadsdebat aanvragen om met elkaar te discussiëren over dit soort fundamentele uitgangspunten. Walraven: “Hier moet snel duidelijkheid over komen daar hebben de inwoners van Twenterand recht op.”

VVD Twenterand

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier