Internetcursus

0
648

logo_bibliotheek_252Tegenwoordig is Internet een bijna niet meer weg te denken bron van communicatiemiddel. Op het werk, op school, maar ook thuis heeft de computer in vele gezinnen een vertrouwd plekje gekregen in huis.
Internet biedt een groot aantal mogelijkheden, zoals onder meer het zoeken van informatie, reisadvies opvragen, winkelen, berichtjes sturen en routes plannen. In de bibliotheken kunt u natuurlijk ook terecht om gebruik te maken van Internet.
Voor beginnelingen -met name ouderen- bestaat er vaak een grote drempel om de computer te gebruiken. Gebrek aan kennis van de p.c. is daarbij de grootste oorzaak. En er zijn mensen die problemen hebben om de weg te vinden in de enorme massa informatie.

De bibliotheken in Twenterand organiseren daarom een Beginnerscursus Internet voor mensen die daar verandering in willen brengen. Tijdens deze cursus wordt er in kleine groepen gewerkt (maximaal 8 personen), waardoor er volop ruimte is voor vragen.

Tijdens de eerste les wordt er uitleg gegeven over het bureaublad, de taakbalk, het toetsenbord, het zoeken met adressen op Internet en er wordt aandacht geschonken aan het hanteren van de muis.
In les 2 wordt nader ingegaan op Internet en op het e-mailen.
De 3e les wordt besteed aan het zoeken met zoekmachines.
Hebt u dus al enige kennis van gebruik met de computer, dan kunt u zich eventueel alleen inschrijven voor de laatste twee avonden.
Het cursusgeld is inclusief twee brochures met informatie over Internet en e-mailen.
Tijdens de cursus schenken wij een kopje thee of koffie.

Cursusdata, locatie en tijden:
De bibliotheek in Vriezenveen aan de Jonkerlaan 4, tel. 0546-562385: woensdag 12, 19 en 26 november. Van 20.00 tot 21.30 uur.

De kosten:
Voor de hele cursus (drie avonden) betaalt u € 25,–. Leden van de bibliotheek ontvangen een korting van € 5,–.
Als u zich alleen inschrijft voor de 2e en de 3e les dan betalen niet-leden € 20,– en leden € 15,00.

Aanmelden:
U dient zich vooraf aan te melden in de desbetreffende bibliotheken. Betalen kan bij inschrijving of op de avond zelf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier