Internet cursus voor ouderen

0
813

logo-bieb.jpgOok dit najaar organiseren de bibliotheken in Twenterand weer een Beginnerscursus Internet voor mensen -met name ouderen- die graag op de computer willen werken, maar de drempel daarvoor vaak te hoog vinden. Gebrek aan kennis van de p.c. is daarbij de grootste oorzaak. Ook is deze cursus voor mensen die problemen hebben om de weg te vinden in de enorme massa informatie. Op een plezierige, rustige manier wordt er in kleine groepen gewerkt (maximaal 8 personen), waardoor er volop ruimte is voor vragen.
Tegenwoordig is Internet een bijna niet meer weg te denken bron van communicatiemiddel. Op het werk, op school, maar ook thuis heeft de computer in vele gezinnen een vertrouwd plekje gekregen in huis. Internet biedt een groot aantal mogelijkheden, zoals onder meer het zoeken van informatie, reisadvies opvragen, winkelen, berichtjes sturen en routes plannen. In de bibliotheken kunt u natuurlijk ook terecht om gebruik te maken van Internet.

Introductie scheiding

Les 1 van deze tweede najaarscursus geeft uitleg over het bureaublad, de taakbalk, het toetsenbord, het zoeken met adressen op Internet en er wordt aandacht geschonken aan het hanteren van de muis.
Les 2 leert ingaan op Internet en op het e-mailen.
Les 3 behandelt de zoekmachines.
Op verzoek kunt u eventueel een 4e extra les volgen. Hebt u na 3 lessen namelijk nog vragen, of wilt u hetgeen u hebt geleerd nog even oefenen onder begeleiding, dan is deze 4e extra les een goede afsluiting. Wel geldt dat er zich dan minimaal 6 cursisten hiervoor moeten opgeven.
Hebt u al enige kennis van gebruik met de computer, dan kunt u de eerste les overslaan en zich alleen inschrijven voor les 2 en 3 (en eventueel dus les 4).
Tijdens de cursus schenken wij een kopje thee of koffie.

Cursusdata, locatie en tijden:
De bibliotheek in Westerhaar: Dinsdag 23 en 30 september en 7 oktober. Evt. 4e les op 14 oktober.
Tijd: 14.00-15.30 uur.
De bibliotheek in Vroomshoop: woensdag 24 september, 1 oktober en 15 oktober. Evt. 4e les in overleg.
Tijd: 19.30 tot 21.00 uur.

De kosten:
De hele cursus (les 1, 2 en 3): € 27,00 (Leden van de bibliotheek € 22,50)
Alleen les 2 en 3 : € 21,50 (Leden van de bibliotheek € 17,00)
De extra 4e les: € 9,50 (Leden van de bibliotheek € 8,00)

Aanmelden:
U dient zich vooraf aan te melden in de desbetreffende bibliotheken. Betalen kan bij inschrijving of op de avond of ochtend zelf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier