HITPARADERECORD VOOR HELEENS` LIED VAN WESTERHAAR

0
1948

heleen2_397WESTERHAAR – Na ruim een half jaar (30 weken) is `Het lied van Westerhaar 2007` uit de Twenterandse hitparade van Delta FM verdwenen. De vinylen single, gezongen door de Westerhaarse zangeres Heleen Heine, stond maar liefst 12 weken op nummer 1. Hiermee werd het Top 30-record van `dromen zijn bedrog` van Marco Borsato verpulverd.
De originele opname van `het lied van Westerhaar` stamt uit 1981. Toen vorig jaar bekend werd dat Delta FM een vergunning kreeg voor de Deltapiraat is een eigentijdse versie gemaakt van het lied. De nieuwe tekst werd geschreven door de dezelfde tekstschrijver. De lokale omroep wilde de muziek in tact laten.
Samen met talentscout Jan Gerrits, toog de zangeres naar de studio`s in Weert van Johnny Hoes. Dat Heleen Heine het zingen in haar bloed heeft bewees ze door de nieuwe versie in enkele `takes` op te nemen.
Vervolgens werd de 45-toerensingle geperst op ouderwets vinyl in een beperkte oplage. De meeste singles werden geperst met een zogenaamde pick-uphole, maar enkele tientallen exemplaren hebben een `jukeboxhole` (groot gat in het midden, red.) Hiervan zijn nog exemplaren beschikbaar.
Uit het hele land worden wekelijks nog singles besteld via de website deltapiraat.nl.

Foto: Dé platenbaas van Telstar, Johnny Hoes, Heleen Heine en Jan Gerrits gevangen in één shot. (Delta FM)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier