Hessing pakt voor derde keer Overijsselse damtitel

0
746

pk_overijssel_2010_deel_2_016_320x200_267Op zaterdag 24 april jl. werd de barrage van het Overijssels kampioenschap dammen afgewerkt in het clubgebouw van damclub Denk en Zet/Witte van Moort te Westerhaar.

De grote favoriet voor de titel en meervoudig Overijssels kampioen Marino Barkel kon zijn titelaspiraties niet waarmaken. In de eerste ronde kwam Barkel niet verder dan een gelijkwaardige remise tegen Nico Lugthart uit Hattemerbroek.
Gerbrand Hessing deed in de eerste ronde gelijk van zich spreken door Niek Kloppenburg pootje te haken. Kloppenburg probeerde Hessing in het half open klassiek te omsingelen, maar vergat hierbij zijn eigen verdediging in orde te houden, hetgeen hem een schijf en even later de partij kostte.

In de tweede ronde speelde Barkel een goede partij tegen Kloppenburg en had een tweetal keren combinatief kunnen toeslaan. Barkel was echter niet zeker van zijn zaak en speelde positioneel verder en leek op winst af te stevenen, totdat Kloppenburg met een verwoestende damcombinatie uithaalde en Barkel gelijk de handdoek in de ring kon werpen. Hessing verdubbelde zijn score door Lugthart positioneel te overklassen.

In de derde ronde won Kloppenburg snel van Lugthart en mocht nog hopen op misstap van Hessing. Hessing bleef echter koelbloedig in zijn partij tegen Barkel en wikkelde professioneel af naar remise. Hiermee behaalde Hessing zijn derde Overijsselse titel bij de senioren. Samen met Kloppenburg is hij geplaatst voor de halve finale van het kampioenschap van Nederland dat in de eerste twee maanden van het jaar 2011 zal worden gespeeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier