Heel gezin in de ban van paarden

0
1120

Met Overijsselse titel zet Jaline Laarman (16) een mooie traditie voort.

janine_laarman_464
De Laarman-familie heeft er weer een titel bij in de paardensport. Deze maand behaalde de 16-jarige Jaline Laarman, lid van de pony- en ruitervereniging de WWR uit Westerhaar, in Genemuiden het Overijssels kampioenschap bij het Z-springen. Dit was de zoveelste titel voor de familie Laarman. Het gezin, bestaande uit vader en moeder, 5 dochters en een zoon is al jaren in de ban van de paardensport.

Het begon 17 jaar geleden toen vader Jan een Shetlandpony aanschafte voor zijn oudste dochter, Joukje. In de loop der jaren staken de meiden elkaar aan en breidde het aantal pony`s op de `Laarhoeve` zich gestaag uit. Vooral AB-pony Triple had een belangrijke rol. Alle kinderen begonnen op dat dier. Inmiddels staan er ongeveer 35 paarden en pony`s gestald en hebben alle meiden al één of meer titels behaald.

Vader en moeder zijn elk weekeinde op pad met de kinderen naar de vele concoursen in de regio. Zoon Henk verzorgt dan de werkzaamheden op de boerderij. Hij heeft ook een poging gedaan in de paardensport maar zit toch liever op een tractor dan op een paard.

In Genemuiden reed Jaline Laarman twee foutloze manches en plaatste zich daarmee voor de finale waarin ze de snelste tijd op de klokken bracht. Hiermee plaatste deze combinatie zich voor het Nederlands kampioenschap dat op zaterdag 22 maart te Ermelo zal worden verreden. In 2002 behaalde Jaline Laarman al de nationale titel in het L-springen. Dit was voor de familie Laarman niet de enige nationale titel want ook Joukje en Lianne waren al eens de beste van Nederland, terwijl de jongste telg, Esther, het bracht tot reservekampioene van Nederland.

Jaline`s voorkeur gaat uit naar het springen. Zij heeft met Jannie Morsink uit Almelo een trainster voor het springen. De ambities van Jaline liggen niet alleen in de ruitersport, ook haar studie aan het ROC van Twente richting administratie wil ze niet verwaarlozen.

Vader Jan is momenteel aan het plannen voor een grotere manege bij de Laarhoeve. De springbak is eigenlijk te klein vandaar dat er plannen zijn om een nieuwe manege te bouwen met daarin een veel grotere springbak zodat de meiden de ruimte krijgen. Want de honger naar succes blijft.(Tubantia,foto-Frank Uilenbroek)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier