Gevaarlijke hond moet muilkorf om

1
832

De hond van H. G. Wessels uit Westerhaar-Vriezenveensewijk wordt omschreven als `gevaarlijk`. Het dier, een rottweiler, heeft volgens berichten van de regiopolitie Twente al meerdere keren buurtbewoners en andere honden aangevallen.

Op verzoek van de politie gaat de gemeente Twenterand daarom over om het aanlijn- en muilkorfgebod op deze hond van toepassing te verklaren. In de Algemene Plaatselijke Verordening Twenterand staat onder meer: het is de eigenaar van de hond verboden het dier te laten verblijven of lopen binnen de bebouwde kom op de weg zonder dat de hond is aangelijnd. Ook kinder- speelplaatsen, zandbakken of speelweiden zijn verboden gebied voor de hond van Wessels. Zij mag de hond alleen uitlaten wanneer de hond is voorzien van een indentificatiekenmerk. (Tubantia)

1 REACTIE

  1. goede zaak, er wordt ook totaal niet op de hond gelet! Toen ik er met mijn hondje eens langsliep kwam hij ook zo over hun hegje heen en je schrikt je rot, dan wordt er gezegd hij doet niets hoor.. maar je durft er niet meer langs. Fijn dat er wat aan gedaan wordt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier