Gerbrand Hessing pakt zesde Overijsselse damtitel op rij

0
637

img-3567.jpgZaterdag 19 april veroverde Gerbrand Hessing van damvereniging denk en zet/Witte van Moort op overtuigende wijze de Overijsselse titel in het Dammen. Daarmee werd hij voor de zesde keer op rij Overijssels kampioen. In het sterk bezette toernooi scoorde Hessing vier voltreffers en stond twee remises af. Hessing sloot het kampioenschap af met een overwinning op Rob Hendriks uit Deventer. Na een goede aanvalspartij wist Hessing de partij in het eindspel te beslissen middels een drievoudige oppositie.
De tweede plaats, met maar liefst drie punten minder, werd gegrepen door Tomasz Miksa, die op gelijke hoogte eindigde met Jan Schippers. Echter in het onderlinge duel was Miksa de betere van de twee, alsook op SB-punten. Miksa speelde in de ochtendronde remise tegen Gerbrand Hessing en hetzelfde deed hij in de middagronde tegen Eddie Hilberink. Jan Schippers speelde in de ochtendronde remise tegen Eddie Hilberink en won in de slotronde van Gerwin Mollink. Mollink werd door zijn nederlaag teruggeworpen van de tweede naar de vierde plaats.

Introductie scheiding

In de eerste klasse was het Adriaan Noppers die op overtuigende wijze de titel voor zicht opeiste. Met 14 punten uit 8 wedstrijden was hij veruit de sterkste. Jeffrey Steen eindigde met 11 punten op de tweede plaats. Nestor Roelof Schippers completeerde het podium.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier