Gemeente wil minder hondenpoep

0
911

hondenuitlaatplaats_180De gemeente wil in een brief aan hondenbezitters laten weten dat zij de uitwerpselen van hun hond in een afvalbak kunnen deponeren door speciale plastic zakjes te gebruiken. Bij enkele winkeliers in de vier grote kernen, de gemeentewerf en het gemeentehuis worden gratis zakjes neergelegd. Ook worden extra afvalbakken geplaatst.
Verder komen er hondenuitlaatplaatsen bij: zuidelijke berm Berkhofflaan Vriezenveen, bij Kulturhus en omgeving Schapendijk/Vriezendijk te Den Ham. Het college wil voor 4 uur per week een buitengewoon opsporingsambtenaar inhuren, die in de openbare ruimte aanwezig is, voorlichting geeft aan hondenbezitters en een boete kan uitdelen.

Honden mogen overal hun behoefte doen, als de uitwerpselen maar direct worden opgeruimd. Alleen op de hondenuitlaatplaatsen mogen de uitwerpselen blijven liggen. De gemeente maakt de uitlaatplaatsen elke twee weken schoon.
Bij speelplaatsen staan bordjes `verboden voor honden`.

Toch is er nog veel overlast buiten de hondenuitlaatplaatsen. Regelmatig vraagt men de regels te handhaven. Jaarlijks komen enkele tientallen klachten binnen. Velen geven hun klacht niet meer door, omdat ze weten dat er niet wordt gehandhaafd. Er zijn 40 hondenuitlaatplaatsen, maar er zijn eigenaren van honden, die denken dat hun hond hier ziektes oploopt en daar geen gebruik van maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier