Geld voor mfc niet ten koste van scholen WesterhaarZO

0
695

WESTERHAAR/VROOMSHOOP – CDA`er Hein Otter stelde dinsdag voor om vanwege het jaarlijks te verwachten tekort van ruim 77 duizend euro 8 ton uit de pot Grote Projecten te halen voor het multifunctionele centrum in Vroomshoop. Fractievoorzitter Albert Engels van Gemeentebelangen Twenterand is het daar niet mee eens.

“Met dit voorstel zet je het onderwijs in De Blokstoeke en De Fontein in Westerhaar nog verder op afstand. Er is voor Westerhaar al een ton aan voorbereidingskrediet beschikbaar gesteld en men is daar al mee aan de slag. Dus moeten we oppassen dat dit geld niet zomaar wordt ingezet. Anders gaan deze plannen naar de lange baan. Daarom heb ik die keus nog lang niet gemaakt”, aldus Engels op Delta FM.

Engels: “De huidige schoolgebouwen in Westerhaar zijn hard aan vervanging toe. Daarom maak ik nu liever eerst een andere afweging. Ik wil de komende weken bekijken of we het multifunctionele centrum op een andere wijze kunnen financieren of dat we een andere investeerder (Vestion Wonen, red.) kunnen krijgen.

Het is volgens Engels geen probleem om de locatie van het multifunctionele centrum te ruilen met de plek van de Brede School. “Daarmee voorkom je ook dat zo`n mooi nieuw pand weggestopt wordt. En met deze nieuwe locatie zijn er bovendien geen tijdelijke vervangende huisvestingskosten a 4 ton.”(DeltaFm)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier