Geen bussen vanwege zeer geringe aantal passagiers

0
634

TWENTERAND – Het besluit om in het weekend geen bussen meer in Twenterand te laten rijden is genomen door de Regio Twente in nauw overleg met Connexxion. Deze zaken worden vooraf besproken in zowel regionaal ambtelijk overleg Mobiliteit als portefeuillehoudersoverleg Mobiliteit van alle 14 gemeenten.
Dat antwoordt het college van B & W op vragen van de ChristenUnie.
Direkte aanleiding om de dienstregeling aan te passen is het zeer geringe aantal passagiers op de betreffende dagen.
Tellingen hebben aangetoond dat er in het weekend/zon- en feestdagen gemiddeld 1-3 passagiers per rit meegaan.

Vanuit het gegeven dat Connexxion en Regio Twente de dienstregeling in Twente al jaren achter elkaar hebben uitgebreid is besloten om niet alleen uit te breiden op drukke ritten maar ook om te bezien of er bespaard kon worden op lijnen die vrijwel geen passagiers vervoerden.

Daarbij is de maatstaf genomen, dat, wanneer het gemiddelde aantal passagiers beneden de 3 ligt opheffing van die ritten tot gevolg heeft. Op de zaterdag en/of zon- en feestdagen kennen die lijnen alleen maar daluren. Daardoor werden er al geen grote bussen meer ingezet. Levert het in die daluren per rit dan ook nog gemiddeld 3 of minder passagiers op dan ligt opheffing van die ritten in de lijn der verwachtingen.

Het besluit is door de Regio Twente al genomen en de nieuwe regeling kan niet teruggedraaid worden. Bovendien is de intreding van de Regiotaxi, ook voor die enkeling die het treft, een goed alternatief van deur-tot-deur-vervoer en op elk gewenst tijdstip.

Naast het wijzigingsblad in het dienstregelingboekje heeft Connexxion destijds persberichten verzonden en zijn er posters opgehangen in de bus op de lijnen die het treffen. Het college van B & W is bereid via een persbericht alsnog hier aandacht aan te schenken.(DeltaFm)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier