Geen bouwvergunning voor nertsenhouderij

0
738

Het verzoek om een bouwvergunning voor de bouw van bedrijfsgebouwen voor een nertsenhouderij aan de Fortwijk in Vroomshoop is door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand geweigerd. De reden die het college aandraagt is dat de bouwplannen in strijd zijn met het bestemmingsplan Buitengebied herziening 2005. Ook het verzoek tot vrijstelling van het bestemmingsplan wordt geweigerd. Fortwijk is door de provincie aangewezen als LOG gebied waarvoor de planologische ontwikkelingen nog volop gaande zijn. “Deze ontwikkelingen zijn nog vrij onzeker en er is een kans dat de bouwplannen niet passen in die ontwikkelingen. Daar willen we nog niet op vooruit lopen,” aldus Burgemeester Koetje.

De aanvrager wilde een mestsilo, een bedrijfshal en 40 nertsensheds (speciale hokken voor nertsen) bouwen. Vorige week werd duidelijk dat gemeente Twenterand volgens de Raad van State onterecht een milieuvergunning voor dezelfde nertsenhouderij had geweigerd. Die vergunningaanvraag vraagt een nieuwe beoordeling door de gemeente.

Landbouw Ontwikkelingsgebied
Fortwijk is door de provincie aangewezen als Landbouw Ontwikkelingsgebied (LOG). De gemeente Twenterand staat echter op het standpunt Fortwijk als verwevingsgebied aan te duiden. Dat houdt in dat er dan geen intensieve veehouderij mogelijk is. De gesprekken tussen provincie en gemeente zijn hierover gaande. Definitieve besluitvorming hierover dient nog plaats te vinden. Het gemeentelijk standpunt over dit onderwerp biedt op dit moment geen basis voor een eventuele vrijstelling van het bestemmingsplan. Vandaar dat ook dat verzoek is afgewezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier