Fotowedstrijd “Kiek op de buur’n”.

0
629

stramienkiekopdebuurn_800De kunstkring Westerhaar organiseert een grote fotowedstrijd in het kader van Westerhaar 125 jaar.
Met prachtige prijzen als fotocamera`s, printers en fototassen, ons allemaal ter beschikking gesteld door foto Konijnenberg, een Twenterands bedrijf dat de grootste internetleverancier is op gebied van fotoartikelen in België en Nederland. Ook zorgt Konijnenberg voor het professioneel afdrukken van geselecteerde foto`s.

Deelname kan in twee categorieën, één tot zestien jaar en één voor de leeftijd daarboven.
Deelname is voorbehouden aan de inwoners van Twenterand. Binnenkort hangen overal in Twenterand posters en liggen er flyers met alle voorwaarden bij vvv`s bibliotheken en sommige winkels.

Het thema is “Kiek op de buur`n” en de bedoeling is dat inwoners van Twenterand middels een karakteristieke foto hun kijk op Westerhaar/Vriezenveensewijk weergeven. Je onderwerp kan een landschap, een portret van een typische Westerhaarder of een komische enscenering zijn.

De dertig beste foto`s worden i juni geëxposeerd in de galerie Jennie Dekker in Westerhaar. Daarvan in totaal 6 foto`s van de prijswinnaars op groot formaat. Alle foto`s mogen na afloop van de expositie meegenomen worden.
Met de wedstrijd hoopt de kunstkring de betrokkenheid van Twenteranders onderling te vergroten. Tegelijkertijd hoopt ze te stimuleren dat deelnemers op een andere manier gaan kijken naar hun buurdorp. En zich bewuster gaan worden van het feit dat ze deel uitmaken van een groter geheel, nl Twenterand.
Een echte Twenterandgevoel kan pas ontstaan wanneer de inwoners van de vier kernen zich intensiever gaan bezig houden met elkaar en ontdekken wat de mogelijkheden zijn die Twenterand biedt. Hoewel de naam van de kunstkring niet zal veranderen wil ze zich inzetten voor heel Twenterand. We hopen dat meer mensen de weg zullen vinden naar onze vereniging. We bieden 16 avonden per jaar lessen aan op het gebied van tekenen en schilderen, daarnaast is er een kinderclub. Dit allemaal om de veertien dagen op een donderdag. Informatie via de website www.kunstkringwesterhaar.nl

Om de drempel voor deelname zo laag mogelijk te maken kunnen de foto`s digitaal aangeleverd worden. We gaan er van uit dat bijna iedereen wel een digitale camera heeft of even kan lenen.
Je onderwerp bedenken, plaatje schieten en dan meteen via je pc doorsturen. Meer hoeft niet.
Je foto kun je sturen naar kiekopdeburen@125jaarwesterhaar.nl Sluitingsdatum is 31 maart.
De foto`s mogen niet ouder zijn dan één jaar.

Alle foto`s zijn te bekijken op www.125jaarwesterhaar.nl hier kun je ook alle informatie vinden.

De eerste foto staat inmiddels op www.125jaarwesterhaar.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier