Follow-up voetballen schoolplein

14
1188

Vandaag staat er wederom een stukje in de tubantia over het voetballen op het schoolplein van de Fontein aan de hoofdweg. Voor de mensen die niet in het bezit van de Tubantia zijn kunnen op onderstaande link klikken om het artikel te lezen.

Wilt u reageeren, klik op ht artikel en daaronder kunt u  een reactie plaatsen.

Klik hier voor het artikel

14 REACTIES

 1. De lezing van de klagende buren lijkt er niet op! Een schoolplein is om te spelen en dat gebeurt ook. Ook wij wonen pal naast het schoolplein en ervaren nauwelijks overlast. Als er al eens iets is, dan gebeurt dat juist tijdens schooltijd, maar ach……volgens mij was de school er eerder dan wij!

  Jaren geleden waren er nog wel eens jongeren na schooltijd op het plein zaken aan het vernielen; in ieder geval niet aan het spelen. Daar hebben wij de klagende buren niet over gehoord…….waren hun eigen kinderen toen misschien nog jong??!

  Verder zijn er om de overlast tot een minimum te beperken, allerlei maatregelen voorgesteld, maar niets was goed. Er vlogen ballen over de schutting, dus werd er een kostbare ballenvanger geplaatst. Toen maakte deze ballenvanger teveel herrie, werd het materiaal dusdanig vastgezet zodat de trillingen niet meer hoorbaar waren. Toen was de ballenvanger te hoog……..U raadt het al men wil simpelweg niet en overleg was juist niet mogelijk!

  De politie heeft de voetballende kinderen ook enkele keren aangesproken en aangegeven dat men gerust mocht blijven voetballen, mits er maar niets kapot werd gemaakt (kortom spelen). Maar dee kinderen maakten niets kapot, dat deden de klagende buren wel, die verschillende ballen hebben lek gestoken of lek laten bijten.

  De kinderen die er voetballen, doen dat met name op zaterdag en soms in de namiddag/begin avond, maar zeker niet tot 23.00uur. De ouders van deze kinderen vinden het toch al niet gepast dat er in het donker überhaupt buiten wordt gespeeld…..dus als men dan op het schoolplein nog mensen ziet, dan zou ik er ook wat aan doen!

  Nu we toch bezig zijn en de tolerantiegraad natuurlijk tanende is als gevolg van de houding van de klagende buren: als de kinderen (tijdens schooltijd) op het schoolplein spelen en we hebben het niet over voetballen, dan zijn die fijne hondjes van de klagende buren de hele dag aan t blaffen en keffen! De kleinste schoolkinderen durven niet eens meer in de buurt van de schutting te komen.

  Kortom: er werd door school en de kinderen van alles geprobeerd om in redelijkheid afspraken te kunnen maken, maar de klagende buren wilde simpelweg niet dat er zou worden gevoetbald! Ik zou de klagende buren willen adviseren om door te gaan met hun leven en zich in te zetten voor de samenleving, in plaats van deze af te breken!

  Overigens vind ik wel dat de gemeente, op haar beurt, zich eens in zou mogen zetten voor deze problematiek! Als de kinderen (Hoofdweg Zuid, Regge, Dinkel etc.) willen voetballen en dit mag niet meer op het schoollplein, waar moeten ze dan naar toe??

 2. Wij wonen al meer dan 30 jaar pal tegen over de school en vinden het juist fijn dat er gespeeld wordt.

  En ook onze kinderen hebben er een geweldige tijd gehad,ook toen was er wel eens iets maar dat kon je met een goed gesprek oplossen.

  En zeker nu er een hoog hek omstaat kan er na 18.00 uur niet meer op het schoolplein gespeeld worden,dus die overlast hebben wij niets van gemerkt.

  Misschien moeten die burenbij zichzelf te rade gaan en vooral niet op deze manier tegen de kinderen in gaan want dat werkt niet.

  En inderdaad er mag wel meer voor onze buurt en voor de kinderen gedaan worden.

 3. En dan lees je op hyves ook nog dat er tegen een jongen van 12-13 jaar duivelstekens worden gekrabbelt omdat hij voor zijn eigen speelplezier opkomt door een voetbalpleinhyves op te richten….!

 4. Wat een tendentieuse berichtgeving, alleen maar omdat iemand Westerhaardigitaal er dicht bij woont zeker. Schandelijk om een site over Westerhaar en voor Westerhaar te misbruiken als platform om je eigen gal te spuwen.

  Zeer zwak dit kost jullie mijn jaarlijkse bijdrage.

  Ik vind dat men niet voor eigen glorie mag gaan, duidelijke links zetten naar tctubantia enz enz

  Het valt gewoon op, een keer een berichtgeving is genoeg !! Samen met de TCtubantia ontketenen jullie een heksenjacht. Lees de comments maar daar. Schande

 5. Westerhaardigitaal weet niet wat Westerwieker (zie vorige reactie) bedoelt. WesterhaarDigitaal plaats alle berichten uit de krant, ook al is ze het er misschien niet mee eens.

  Verder heeft Gijs van der Kruk (secretaris van WesterhaarDigitaal) op persoonlijke titel ook een reactie geplaatst op het artikel in de krant. Gijs woont ook naast de school en is het juist niet eens met de klagende buur uit het artikel in de krant. Maar doordat de klager niet met naam in de krant wil wordt hij er door sommigen wel op aangekeken! Gijs hoopt echter dat de kinderen namelijk nog lang kunnen spelen op en genieten van het schoolplein!

 6. Onzin,

  Ik vind het duidelijk stemmingmakerij, in dit geval lijkt WD TV oost wel. Jullie hebben nog nooit ergens Follow ups over geplaatst. En het hoe en waarom had je niet hoeven plaatsen ( hey alweer je mening gegeven ) ik vind dat je dat maar bij TCtubantia moet doen. Wat boeit het de rest van Westerhaar toch wat jullie daar met je buren hebben. De heksenjacht voor eigen gewin, laag heel laag .

  Ik denk dat je heel goed weet wat ik bedoel maar je geeft het niet toe, dat is wat anders.En dan als team WesterhaarDigitaal plaatsen, je wil zeggen dat dit met het hele bestuur overlegd is ? Geloof er geen snars van.

 7. Sjonge jonge wat een zielig persoon is dat zeg die WesterWieker, ik heb toch regelmatig follow-ups gezien op WD, denk hierbij b.v. aan de Mega varkensstallen, of mogen de heren van WD dan ook alleen het 1e bericht plaatsen en vervolgens niet meer praten. De verschillende reacties op zowel WD als op de site van Tubantia zeggen genoeg, wat betreft de heksenjacht is deze meneer bij de school daar zelf niet mee begonnen???

 8. Wij als buren heb al 30 jaar last van deze mensen, ruzies, blaffende honden en dan gaan ze zeuren over spelende kinderen?? Belachelijk.

  Grote hekken om het schoolplein worden geplaatst en zijn ineens niet goed genoeg en moeten weer weg worden gehaald? Volgens mij hebben jullie last van jezelf en niet van de spelende kinderen, jullie kinderen zijn zelf ook jong geweest en hebben ook gespeeld op het schoolplein en nu kinderachtig gaan doen als jullie eigen kinderen groot zijn en hier niet meer spelen?

  De omliggende buren hebben door jullie ook hinder, wij moeten nu ineens om fietsen naar de bushalte omdat er zn groot hek is geplaatst om het schoolplein door jullie!! En kunnen nu niet meer over het schoolplein om naar de hoofdweg te kunnen. En nog steeds hebben jullie last van spelende kinderen??? Wat zal jullie volgende plan zijn? Laat kinderen spelen, en ga niet door met deze onzin!!!!

 9. tip: bekijk beide kanten van het verhaal en niet 1 kant. Plaats geen reacties zonder dat je beide kanten gehoord hebt. Dit bespaard veel problemen.

 10. Maar laat het duidelijk zijn dat ik ook vind dat kinderen horen te spelen,maar ik geloof dat mensen aangrenzend aan een speelveld daar hinder van kunnen ondervinden.

  Ik ken niet het hele verhaal en ik woon er ook niet naast, niet naast de school en niet naast DE buren. Maar ik vind ook dat er een soort heksenjacht is ontstaan op vooral TC Tubantia, en nu weet ik ook wel dat WD geen enkele blaam treft wat betreft de comments daar, maar het door linken naar deze artikelen door WD, vooral omdat een bestuurslid ( indirect ) zeg maar redelijk dicht bij het vuur zit, vind ik zeer onverstandig. Vooral omdat TCtubantia kickt op een relletje op haar tijd, denk ik dat een Westerhaarse site zich hiervoor niet tot moet laten verleiden.

  Maar dat is mijn mening, en als mensen daar niet tegen kunnen. Ik slaap er geen minuut slechter van.

  Neemt niet weg dat ik WD voor de rest een geweldige site vind,

  Ik vind het niet noodzakelijk mijn naam door te geven zoals Herman aangeeft een paar centimeter naar beneden omdat 80% van de reacties anoniem zijn. En een donateurschap stop zetten kan ik zelf wel, daar heb geen hulp bij nodig.

  Maar ik heb er al spijt van dat ooit gereageerd heb om de simpele reden, dat ik er eigenlijk niet genoeg van weet. Vergeef mij allen ! ( gniffel )

  Maar vergeet niet dat je iemand kapot kan maken als iedereen zich tegen hen keert, wees wijzer dan zal ik dat ook proberen.

  Mazzel en zwaai zwaai

 11. Hoe kunnen mensen klagen over kinderen die fijn op zo.n groot schoolplein spelen , terwijl omwonenden last hebben van blaffende honden , ruzies e.d.

  Een schoolaand kind heeft recht om te spelen.

  Hebben de kinderen van deze mensen zelf ook nietalltijd met veel plezier op hetzelfde schoolplein hebben gespeeld.

  Gun een ander kind dan ook het plezier , en houden jullie jezelf eens koest scheelt een hoop lawaai

 12. Tjonge jonge

  wat erg is dit allemaal , hoe kunnen mensen gaan klagen over spelende kinderen op een schoolplein ? terwijl hun eigen kinderen er voor jaren terug ook speelden .. En ik geloof echt wel dat het af en toe vervelend is als er eens een bal in de tuin rolt . Maar jullie zelf en jullie kinderen zijn toch ook jong geweest ? En julllie wisten toch dat jullie een huis hebben gekocht na al die jaren naast een SCHOOL . En wat komt erstraks nog bij ( als ) dat met de speelende kinderen bijv. is opgelost ??? moeten ze dan stil zijn op het plein als ze spelen ??? Kom op zeg !!!De mensen die om jullie heen wonen hebben al jaren last van jullie ruzies ( Ouders ) in de late uurtjes savonds .. Word volwassen en anders kunnen jullie beter naar een hutje op de hei verhuizen . Laat de kinderen spelen en laat het schoolplein open voor spelende kinderen en gun ze dat plezier …

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier