FINANCIËLE STEUN VOOR ST. WELZIJN TWENTERAND

0
644

logo_swt_113Het college van B & W trekt 255 duizend euro uit om orde op zaken te stellen met betrekking tot de financiële situatie van de Stichting Welzijn Twenterand. Dit is de uitkomst van een constructief gesprek tussen het college van B & W en het bestuur van de SWT.

Wethouder Jan Binnenmars is bezorgd over de bedrijfsvoering van de stichting. “De financiële huishouding van de stichting moet in orde zijn, hierover hebben we met het bestuur afspraken gemaakt”, aldus wethouder Binnenmars. Voor de continuïteit van SWT moet worden gevreesd, omdat er niet voldoende financiële reserve is, aldus de accountant.

De tekorten van de Stichting Welzijn Twenterand over 2007, 107 duizend euro, zoals vastgesteld in het accountantsverslag van 12 januari 2009, en het verwachte tekort over 2008 van 148 duizend euro worden overgenomen door de gemeente. Gezien de huidige financiële situatie is het niet ondenkbaar dat ook in 2009 de nodige tekorten ontstaan. Om dit te voorkomen is met het huidige bestuur afgesproken dat zij er alles aan doen om een herhaling van 2007 en 2008 te voorkomen.

In het gesprek met het bestuur van de St. Welzijn Twenterand heeft het college van B & W het reddingsplan besproken. “Goede bestuurlijke verhoudingen tussen de gemeente Twenterand en SWT zijn van belang om tot een goede werkbare relatie te komen”, aldus wethouder Binnenmars.
Om de bedrijfsvoering van SWT te verbeteren is het noodzakelijk dat het bestuur voldoende deskundigheid bezit. Daarom heeft het bestuur van SWT in het overleg met B & W aangegeven dat ze er naar streeft ruim vóór de zomervakantie het bestuur om te vormen tot een toezichthoudend bestuur.

SWT is blij met de oplossing: “De omvorming van het bestuur is medio vorig jaar al in gang gezet. En wat betreft de financiële huishouding, daar is niets mis mee. De tekorten hebben een bepaalde historie. Dat is inmiddels bekend.” (Delta)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier