Feestweken Westerhaar geopend door burgemeester Visser

0
641

Vrijdagavond 4 juni 20:00 uur. Eindelijk is het zover. Na een lange voorbereiding heeft burgemeester Visser de feestweken met een druk op de knop voor de start van de lasershow officieel geopend.

Voorafgaand aan de opening waren betrokkenen, sponsoren en vrijwilligers uitgenodigd om alvast de sfeer te proeven. Maar rond de klok van acht uur nam Voorzitter van de stichting 125 jaar Westerhaar Rosita van de Kruk voor een volle feesttent het woord. Zij memoreerde als eerste aan het overlijden van oud burgemeester Koetje en wethouder Becker. Daarna werden in vogelvlucht een aantal grote evenementen van voor de opening opgenoemd, waarmee ze duidelijk maakte dat er niet alleen in de feestweken activiteiten plaatsvinden. Ook daarna staan er nog een groot aantal activiteiten op het programma. Ze introduceerde vervolgens burgemeester Visser die met de opening van de feestweken de eerste activiteit van zijn burgermeesterschap op zich nam.

Dat de burgemeester zich al duidelijk in de historie van Westerhaar-Vriezenveenschewijk had verdiept bleek wel over het feit dat hij de bewoners van het dorp prees over de eigenhandige aanleg van het zwembad, het ontstaan van het kultuurhuus en het feit dat het dorp nog steeds de langste naam van Nederland heeft. “Als het hart van de gemeente Twenterand straalt het dorp een feestelijke sfeer uit” was zomaar een kreet uit zijn speech.

Na de genoemde druk op de knop startte hij een prachtige lasershow die een geweldig mooie ontwikkeling van de wereld liet zien. Daar tussendoor kwamen ook belangrijke ontwikkelingen van het dorp voorbij hetgeen bij vele aanwezigen kippevel-momenten opleverde.
De feestelijke opening werd afgesloten met een optreden van de plaatselijke zanger Martin Dams waarna Westerhaar zich kan opmaken voor een aantal prachtige feestweken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier