Extra tonnen voor gebouwen basisonderwijs

0
739

logo_gemeente_twenterandTwenterand- Dat bedrag is uitgetrokken voor de investeringen die volgend jaar gepleegd worden in de gebouwen voor het basisonderwijs in de gemeente. Veel geld is uitgetrokken voor de protestants-christelijke basisschool Shalom. 
 
Daar wil de gemeente meer dan 100.000 euro voor uittrekken. Met dat geld moet een extra klaslokaal worden gebouwd. Ook voor de inrichting van dat lokaal is geld gereserveerd.

De geplande integratieverbouwing van de protestants-christelijke Elthetoschool kost het meest. Daar is meer dan 400.000 euro voor gereserveerd. Met dat geld moeten nog twee leslokalen en een speellokaal worden gerealiseerd. De school heeft nu acht lokalen. ” Op basis van het aantal leerlingen per 1 oktober 2005 (216 leerlingen) heeft de school recht op huisvesting van een negende groep”, concludeert de gemeente. “En op basis van het aantal leerlingen per 1 oktober 2006 (227 leerlingen) heeft de school recht op een tiende lokaal”, wordt geoordeeld. Volgens de gemeente laat de meest actuele leerlingenprognose zelfs zien dat het aantal leerlingen van de school `gedurende een langere periode` zal gaan toenemen.

Voor de rest zal er volgend jaar vooral worden geïnvesteerd in het onderhoud van de gebouwen. Grootste kostenpost daarin is de protestants christelijke basisschool De Fontein aan de Asterstraat in Westerhaar. Voor het vervangen van de dakbedekking is een groot bedrag gereserveerd. Daarvoor is bijna 80.000 euro uitgetrokken. Voor het vervangen van de kozijnen van de christelijke basisschool Johannes Bogerman in Vriezenveen is een bedrag gereserveerd van bijna 63.000 euro. Ook de drie basisscholen in Den Ham (De Maten, De Smithoek en Domino) hebben een aanvraag voor gelden voor onderhoud ingediend. De gemeente heeft die echter afgewezen. Als argument daarvoor wordt opgevoerd dat de projectgroep Brede School Den Ham momenteeel onderzoekt welke huisvestingsmogelijkheden er zijn voor alle basisscholen in het Brinkdorp. “In afwachting van de einderapportage wordt voorgesteld om deze aanvragen af te wijzen”, stelt het college van B en W voor.(Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier