Expositie Gallerie Jennie Maart en April

0
1049

img_6230_600Tot 1996 beoefende Leny Protzman verschillende vormen van handenarbeid, onder meer boetseren en sieraden maken. Maar de drang naar tekenen bleef.
In wijkcentrum “De Schelf” in Almelo, heb ik veel geleerd, zoals aquarelleren en werken met pastelkrijt. Helaas kwam door ziekte van de lerares een einde aan de teken/schilderlessen.

Via een workshop kwam ze in 2000 in contact met de schilderacademie
“Le Pinceau” van Ben Kuipers in Ootmarsum. Daar heeft Leny de passie voor olieverf ontdekt. Haar werk bestaat veelal uit ‘vakantiekiekjes` vooral uit Italië en Frankrijk. Ook werkt ze veel in opdracht. Mensen die graag een schilderij willen van hun hond of poes of een ander mooi kunstwerk voor aan de muur, kunnen bij haar terecht.
Na een aantal exposities in Nijverdal, Tubbergen, Delden en Almelo. Heeft ze samen met een vriendin een wandelexpositie georganiseerd in de gebouwen van “Het Riagg” .

Leny schildert nog steeds met ontzettend veel plezier, Leny: “het is een geweldige hobby waar ik eigenlijk te weinig tijd voor heb, omdat ik nog 3 dagen per week werk als peuterleidster in Almelo”. Toch probeer ik 1 dag per week vrij te maken om te kunnen schilderen aan de vele opdrachten.
Ik ben er trots op dat Jennie Dekker, mij nu de gelegenheid geeft om in haar galerie te mogen exposeren.”

Tevens is in Gallerie Jennie in de maanden expositie van Jennie zelf, de sierraden expostitie van de familie reukers is wegens succes verlengd.

Toegang is gratis en de gallerie is rolstoeltoegangkelijk.

Openingstijden ma/vrij van 11:00 t/m 17:00, savonds en op zondag op afspraak.
0546-659118

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier