Ex-wethouder gestraft voor smaad en bedreiging

0
848

ARNHEM – De rechtbank in Arnhem heeft woensdag de 49-jarige voormalig wethouder Bert L. van de gemeente Twenterand veroordeeld tot 240 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden. Hij kreeg deze straf voor bedreiging, vernieling en smaad. De inmiddels in Vriezenveen wonende man werd vrijgesproken van stalking.

De man maakte de gemeentesecretaris van Nijkerk het leven zuur door smaadschriften te verspreiden. In pamfletten bij het gemeentehuis, maar ook in brieven aan fracties en de commissaris van de koningin suggereerde L. dat de vrouw een relatie onderhield met de burgemeester van Nijkerk. Haar autobanden werden lekgestoken en leidingen bij haar huis doorgesneden. Een vriend van de gemeentesecretaris ontving een poederbrief.

De rechtbank neemt het L. extra kwalijk omdat hij zelf wethouder in een kleinere gemeente is geweest. „Hij wéét hoe belangrijk een betrouwbare reputatie daarbij is en hoe gemakkelijk die geschaad kan worden.”
De officier van justitie had een werkstraf van 240 uur en negen maanden cel voorwaardelijk gevraagd en een gebiedsverbod.(Telegraaf)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier