Eerste scootmobielclub Twenterand gestart.

0
668

foto_start_9_juni_2008_320x200_267Tijdens de scootmobielcursus, gehouden in mei 2008 in Vriezenveen, heeft Loes Leemrijse gepolst of er animo is voor een scootmobielclub. “Zou het niet erg plezierig zijn om samen met andere scootmobielers te gaan rijden?” was haar gedachte als ouderencoördinator.
En ja…. gistermorgen 9 juni startte de eerste scootmobielclub in Twenterand; aangestuurd vanuit de Stichting voor Welzijn en Zorgvragen Twenterand.

Alle 25 aanwezige cursisten hebben eind mei de mogelijkheid gehad zich op te geven.
Velen werden waarschijnlijk overdonderd met deze optie en moesten eerst de positieve ervaringen van de cursus verwerken. De meesten gaven aan veel aan de cursus te hebben gehad. Zowel de theorie als de praktijk deed veel stof opwaaien. Ook heeft het een stuk zelfvertrouwen gegeven; zeker bij de ongelijkheid/oneffenheden van de wegen.

Na een korte kennismaking op 9 juni, met een kopje koffie in het verpleeghuis de Weemelanden aan de Koningsweg 24 in Vriezenveen, zijn een aantal praktische zaken voor de nieuwe club doorgesproken en gingen 4 rijders samen op pad.
De eerste ervaringen over routes en een plezierig wegdek werden al uitgewisseld onder de koffie.
De actieve leden van de nieuwe club zitten niet gelijk te denken aan een wekelijkse activiteit; dat geeft een zodanige druk en voelt naar elkaar als ongewenste verplichting. Voorkeur op dit moment is wel een woensdagmiddag vanaf 14.30 uur. Startpunt is het verpleeghuis de Weemelanden.

Denkt u: dat lijkt me ook wat?
Af en toe eens samen met andere scootmobielers een rit maken in de omgeving?
U bent niets verplicht, maar als de datum u uitkomt, hoeft u niet alleen te rijden en kunt u samen met andere clubleden genieten van een rit, van elkaar en van de Twentsche omgeving. Contactpersoon van deze nieuwe scootmobielclub is dhr. Peeters, telefoon: 566003.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier