Eerste schooldamkampioenschap van Twenterand wordt prooi voor de Fontein (Hoofdweg) uit Westerhaar

0
1575

Als nevenactiviteit van het WK-dammen 2009 werd woensdagmiddag het eerste schooldamkampioenschap van Twenterand gespeeld. Wereldkampioen Alexander Schwarzman en uitdager Alexander Georgiev waren speciaal voor het damkampioenschap naar Westerhaar gekomen om de deelnemers te begroeten. Er werd een leuke groepsfoto gemaakt van alle kinderen met de wereldtoppers in hun midden.
In totaal streden er zes scholen mee om de titel in het clubhuis van damclub DeZ/WvM. Er werd een dubbelrondig toernooi afgewerkt met in totaal tien ronden. De Fontein locatie Hoofdweg was met overmacht de sterkste en won al haar partijen. Het team met de clubdammers Hidde Noppers en Stefan Middag in de gelederen, hield geen spaan heel van de concurrentie. SBO de Sleutel uit Vroomshoop werd keurig tweede met een score van dertien punten. Bij het team uit Vroomshoop maakten de gebroeders Fidom, eveneens lid van damclub DeZ/WvM, het onderscheid. De Willibrordusschool uit Vroomshoop en de Fontein locatie Asterstraat uit Westerhaar eindigden op de gedeelde derde plek met tien wedstrijdpunten. Laatstgenoemd team had echter drie bordpunten meer en maakte zo het podium compleet.
Aan het eind van de dag werden alle deelnemers beloond met een mooi herdenkingsvaantje. Het toernooi werd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd verzorgd door Cafetaria de Driesprong uit Westerhaar. Al met al was het een geslaagd kampioenschap.

img_9685_640x480_640

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier