Eerste Oranje Fonds collecte ooit in Twenterand

0
662

oranjefonds-a850e962083a71f8c12579e30069ab5e-4.jpg
Het Oranje Fonds organiseert dit jaar voor de allereerste keer een collecte. Dat doet het Fonds in 20 Overijsselse gemeenten, samen met 745 vrijwilligers van Overijsselse maatschappelijke organisaties. Van 28 april tot en met 3 mei gaan vrijwilligers van Stichting Jongerenwerk Den Ham uit Twenterand langs de deuren. 50 procent van het opgehaalde bedrag maakt het Oranje Fonds direct over naar de collecterende organisatie. De andere helft besteedt het Fonds aan sociale initiatieven in Overijssel. Al het geld wordt zo besteed en alles blijft dichtbij.

In Twenterand doet Stichting Jongerenwerk Den Ham mee. De opbrengst is bedoeld voor allerlei grote en kleine wensen. Denk aan een nieuw klimrek bij een speeltuinvereniging, een training voor nieuwe vrijwilligers, een duofiets voor ouderen uit een verzorgingshuis of een nieuw rolstoelpad in een buurtmoestuin.

Bij deze manier van collecteren blijft het gegeven

Introductie scheiding

geld altijd dichtbij. Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, licht toe: “De collecte is één van de onderdelen van NLgeeft. Dit is onze nieuwe campagne om geld in te zamelen voor al die grote en kleine dromen van maatschappelijke organisaties. Door nu gezamenlijk geld te geven aan organisaties in de eigen buurt en provincie kunnen we allemaal concreet iets betekenen voor hen. Zo dragen we allemaal een steentje bij aan de sociale kant van de samenleving in onze eigen regio.”

 

Het Oranje Fonds steunt sociale organisaties in het hele Koninkrijk der Nederlanden. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn als beschermpaar nauw betrokken bij het Fonds. Zij bezoeken initiatieven, reiken de Appeltjes van Oranje uit, vieren Burendag en steken de handen uit de mouwen tijdens NLdoet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier