Een vaccinatie halen in je eigen wijk, zonder afspraak

0
1282

Zonder afspraak een coronavaccinatie halen in je eigen gemeente is binnenkort ook mogelijk bij de tijdelijke priklocaties van GGD Twente in de gemeenten Twenterand en Enschede.

Begin augustus is GGD Twente gestart met het vaccineren in wijken. GGD Twente bekijkt, samen met gemeenten, waar er in Twente kleinschalig, laagdrempelig en dichtbij gevaccineerd kan worden. Zo krijgt iedereen die dat wil, de kans om zich te laten vaccineren tegen corona. Bij de pop-up vaccinatielocaties kunnen mensen zonder afspraak terecht voor informatie en een vaccinatie met het BioNTech/Pfizer- of Janssen-vaccin.

Informatiepunt

Belangrijk onderdeel van de pop-up vaccinatielocaties is het informatiepunt. GGD-medewerkers staan klaar om mensen met vragen en twijfels te woord te staan. Er zijn folders in verschillende talen beschikbaar. Betrouwbare informatie is belangrijk bij de keuze om wel of niet te vaccineren tegen corona.

Laagdrempelig en dichtbij

Met het dichtbij vaccineren zonder afspraak hoopt de GGD samen met gemeenten drempels weg te nemen. Wethouder Mark Paters, gemeente Twenterand: “De afstand tot huidige vaccinatielocaties en het maken van een afspraak blijkt voor sommige inwoners een probleem. Voor mensen die zelf moeilijk op een grote priklocatie kunnen komen, omdat ze bijvoorbeeld minder mobiel zijn, is vaccineren in hun eigen gemeente een oplossing. Wie nog twijfelt kan ook bij de pop-up locaties terecht voor goede informatie. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren tegen het coronavirus. Als je dat nog niet gedaan hebt, doe het dan nu. Vlakbij een vaccinatie halen zonder afspraak? Gewoon doen!”

Prikken zonder afspraak

Voor een prik zonder afspraak én voor informatie over de coronavaccinatie kunnen inwoners terecht op onderstaande data en tijden:

•  Westerhaar-Vriezenveensewijk: zaterdag 28 augustus van 12.00 – 20.00 uur, prikbus bij Hervormd Centrum Westerhaar, Hoofdweg 166

•  Vroomshoop: woensdag 1 september van 15.00 – 20.00 uur bij Activiteitencentrum Het Punt, Burgemeester Koetjestraat 2-4

Meer data en locaties voor vaccineren in de wijk, volgen binnenkort via de website en social media van GGD Twente. Daarnaast kan men ook op alle vaccinatielocaties van GGD Twente terecht voor een prik zonder afspraak. Kijk op www.prikkenzonderafspraak.nl voor een overzicht van alle GGD-vaccinatielocaties waar je je zonder afspraak kunt laten vaccineren tegen corona.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier