Een sluitende begroting 2021 maar de rek is eruit

0
1328

“Een enorme klus, vooral ook omdat wij voorzieningen in stand willen houden en wij vinden dat mensen die dit het hardst nodig hebben, op ons moeten kunnen blijven rekenen.” Wethouder Roel Koster (Financiën) benoemt de verantwoordelijkheid die door het hele college van burgemeester en wethouders wordt gevoeld: een gemeente waar het goed wonen en werken is en waar mensen ook een beroep op kunnen doen als het nodig is. “Ik hoop dat het Rijk die verantwoordelijkheid ook voelt. Het wordt tijd dat er structureel meer geld bijkomt, want de rek is er echt uit.” Het college van de gemeente Twenterand stelde dinsdag 22 september een sluitende begroting voor het jaar 2021 vast.

De coronacrisis van het afgelopen halfjaar heeft een enorme impact gehad op de samenleving in Twenterand. Inwoners en ondernemers hebben het zwaar te verduren gehad. En nog steeds zijn de gevolgen van de coronamaatregelen merkbaar. Dit zorgt voor onzekerheid over de toekomst, maatschappelijk, economisch en financieel. Ondanks die onzekerheid wist het college een sluitende begroting te maken, waarin de voorzieningen zijn ontzien en er ook geen extra verhoging van de OZB is gekomen. “Voor ons zijn dit de belangrijkste uitgangspunten om ook in onzekere tijden houvast te bieden. Dat mogen onze inwoners en ondernemers van ons verwachten,” aldus Koster. Het college heeft daarom ook geld vrijgemaakt voor een aantal onderwerpen die aansluiten op die uitgangspunten zoals de schuldenaanpak, de voortzetting van de kernbudgetten, de Klaampe en het Punt, het klimaatakkoord, vervoer en veiligheid.

Vervolg

Op 5 oktober a.s. is om 19.30 uur een hoorzitting gepland over de programmabegroting. Inwoners en organisaties hebben dan de mogelijkheid om in te spreken. Op 10 november wordt de programmabegroting vanaf 14.00 uur ’s middags behandeld in een raadsvergadering. Deze is openbaar en te volgen via www.twenterand.nl/uitzendingvergaderingen.

De begroting 2021 is te vinden op www.twenterand.nl/begroting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier