Drugshandel in Twenterand.

0
782

logo_gemeente_twenterandTwenterand- Burgemeester Helmer Koetje overlegt met politie Twente hoe de drugshandel in Twenterand aangepakt moet worden.

Dat maakte Koetje dinsdag bekend aan de gemeenteraad. “We willen ons niet meer alleen toeleggen op preventie, maar gaan ook de handel aanpakken. Ook gaan we scherper optreden tegen drugsgebruik op straat”, aldus Koetje.

De burgemeester zegt zich al langer zorgen te maken. Volgens de politie scoort Twenterand qua drugsgebruik onder jongeren van alle Twentse plattelandsgemeenten al jaren het hoogst. Ook qua alcoholgebruik springt Twenterand er uit. Koetje: “Veel jongeren gebruiken alcohol en drugs door elkaar. Dat is heel gevaarlijk.”

Koetje lichtte de raad in, omdat hij wilde aangeven dat hij met het drugsprobleem bezig is. Enkele raadsfracties, waaronder Gemeentebelangen, spraken al eerder hun zorgen uit. “De gemeenteraad weet niet half wat we al doen. Afgelopen zomer zijn we bijvoorbeeld bezig geweest met het bestrijden van drugsoverlast in Vroomshoop.” Koetje wil een herhaling van de anti-drugsactie COBRA in 2005. “Toen heeft de politie zo`n zestig tot honderd jongeren in Twenterand opgepakt, van gebruikers tot dealers.”(Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier