De Kunstkring Westerhaar gaat officieel .

0
702

2009_0630corel0015_640x480_640Woensdag 1 juli is de Kunstkring Westerhaar notarieel vastgelegd bij de Kamer van Koophandel.
Notaris A Endendijk Koene was zo vriendelijk om de vereniging gratis en belangeloos hierbij te helpen. Door zijn grote interesse in de fotografie heeft hij een warm hart voor kunst en cultuur.
Hoewel de vereniging al 37 jaar actief is voor amateur Beeldende Kunstenaars in Westerhaar en omgeving is dit een logische stap in haar ontwikkeling.
Tot nu toe verzorgde de vereniging vooral bijeenkomsten voor haar leden waarbij ondersteuning gegeven werd op het gebied van beeldend vormgeving. Dat daar behoefte aan bestaat blijkt wel uit haar geschiedenis. Elk jaar volgen ongeveer 25 amateur Beeldende Kunstenaars de bijeenkomsten. De leden komen nu, behalve uit Twenterand , uit de hele regio.
In de toekomst wil de Kunstkring een leidende rol gaan vervullen op het gebied van Amateur Beeldende Kunst voor de gemeente Twenterand.
Behalve de huidige activiteiten, lessen, tentoonstellingen, museumbezoek, wil ze wedstrijden gaan organiseren voor amateurs.
Ook voor de festiviteiten van” Westerhaar 125 jaar” zet ze zich in, o.a. door het organiseren van een fotowedstrijd.
Voor het financieren van al die activiteiten wil ze een beroep kunnen doen op de gemeente Twenterand. De provincie heeft gelden ter beschikking gesteld voor activiteiten op het gebied van amateur kunst en cultuur. Door nu “officieel” te gaan kan de vereniging een beroep doen op dit fonds via de gemeente.
Na de zomer wil de Kunstkring verdere mededelingen doen over haar plannen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier