Dauwtrappen in Engbertsdijksvenen geslaagd

0
915

ree_op_katerjenspad_400Ondanks de frisse ochtend zijn op Hemelvaartsdag toch tientallen mensen aan het dauwtrappen geslagen in het veen. Op de parkeerplaats in De Pollen werden de wandelaars opgevangen door de KNNV. Na de ontvangst hier kon de wandelroute worden gelopen. Onderweg werd je op een aantal plaatsen opgewacht door natuurgidsen. Deze wezen je op dingen, waar je normaal zomaar aan voorbij loopt. Zo kon je horen dat de slangewortel, die hier een stuk van het moeras bedekt, naaste familie is van jouw aronskelk op de vensterbank. Een succes was ook de telescoop. Er was verwondering over hoeveel verschillende soorten eenden hier wel zwemmen. Een bruine kiekendief van dichtbij bekeken maakte veel indruk. Wat wel opviel, was dat de wandelaars uit de verre omgeving kwamen. De plaatselijke bevolking, waar het eigenlijk om begonnen was, liet het min of meer afweten.
Aansluitend op het dauwtrappen kon je dan bij Galerie Dekker de tentoonstelling over de natuur van Engbertsdijksvenen gaan bekijken, en velen deden dat ook. Hier liep het de hele dag lekker door. Ook hier waren kenners van het terrein, die je desgewenst konden bijpraten over wat er hier te zien is. De natuurfoto`s vormen een perfecte combinatie met de schilderijen van Jennie Dekker. Ook zij laat zich immers graag inspireren door wat de natuur ons biedt.
Deze tentoonstelling is nog wat langer te zien dan aangekondigd. Niet tot en met Pinksteren, maar omdat ze is opgenomen in de Kunstroute, blijft ze nu tot en met zondag 30 mei te bezichtigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier