Dammers Witte van Moort veroveren koppositie!

0
608

dammen_01Zaterdag 30 Oktober moesten de dammers van Witte van Moort aantreden tegen Hordijk & Hordijk uit Culemborg. Op papier een van de zwakste teams uit de Ereklasse, en dus een wedstrijd die gewonnen moest worden om de aansluiting met de koplopers te behouden. De Westerhaarders waren echter gewaarschuwd, aangezien de equipe uit Culemborg de eerste ronde van de competitie een verassend gelijkspel had laten aantekenen tegen Hijken DTC, het team dat vorig jaar nog voor Witte van Moort de derde plaats wist op te eisen.  

Hoewel de paring op een vijftal borden een duidelijk overwicht liet zien bleef het lange tijd onduidelijk waar Witte van Moort de overwinning vandaan moest halen. Aangezien Dik de Voogd op het eerste bord ook nog snel danig in de problemen werd gebracht door voormalig Witte van Moort speler Jan Peter Patist, moesten de Westerhaarders zelfs lang vrezen voor weer een Culemborgse stunt. Pas in het zesde speeluur kwam er tekening in de strijd en bleek de Westerhaarse ploeg toch beide wedstrijdpunten te kunnen bijschrijven. Overwinningen waren er van Casper Remeijer op R.J. van den Akker en van  Martijn Rentmeester op Pieter Steijlen. De overige acht partijen eindigden in remise. Door de 12-8 overwinning pakt Witte van Moort de koppositie in de Ereklasse, wel moet het Orfam Telecom uit Hengelo naast zich dulden.

Op donderdagavond 25 november vanaf 20:00 uur zal de jubilerende vereniging een oud-leden toernooi organiseren. Belangstellenden kunnen zich opgeven voor uiterlijk 23 november as. Dit kan per e-mail: secretariswvm@yahoo.com of telefonisch 06-55717984. Voor alle deelnemers is er een prijs, dus u gaat niet met lege handen naar huis. Er wordt gespeeld in het clubhuis aan de Asterstraat 28 te Westerhaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier