Dammers Witte van Moort succesvol tijdens Wereldrecordpoging

0
625

dammen_131_03Afgelopen zaterdag werd er in het ROC van Hengelo een wereldrecordpoging simultaandammen ondernomen door Jos Stokkel uit Huissen. Stokkel nam het op tegen in totaal 251 dammers. Stokkel won 174 partijen, speelde 62 remises en verloor 15 keer. Z’n percentage kwam daardoor uit op 81,67 procent. Zodoende nam Stokkel het uit 2006 daterende wereldrecord van Anton van Berkel over.

Damclub witte van Moort uit Westerhaar was met 18 deelnemers goed vertegenwoordigd. Tomasz Miksa wist als enige Wvm-speler te winnen. Na een partij van ruim 14 uur wist Miksa zijn tegenstander, die inmiddels onder grote druk stond, te verschalken met een damzetje. Alex Noppers kwam ook tot remise evenals Gerbrand Hessing, die het remiseaanbod van Stokkel iets te vroeg aannam. Bij analyse bleek dat Hessing nog goede winstkansen had. De grote verrassing was Bennie Schokker, die rond middernacht nog volop kansen had om te winnen. Een sensatie bleef echter uit omdat Schokker zich vergiste bij het uitvoeren van een combinatie en door een verkeerde slagkeuze verloren kwam te staan. 

Op donderdagavond 25 november vanaf 20:00 uur zal de jubilerende vereniging een oud-leden toernooi organiseren. Belangstellenden kunnen zich opgeven voor uiterlijk 23 november as. Dit kan per e-mail: secretariswvm@yahoo.com of telefonisch 06-55717984. Voor alle deelnemers is er een prijs, dus u gaat niet met lege handen naar huis. Er wordt gespeeld in het clubhuis aan de Asterstraat 28 te Westerhaar.

Zaterdag 6 November was het de 3e speelronde in de Provinciale jeugddamcompetitie om de PODB-Cup. Deze keer was de organisatie in handen van de Hengelose damvereniging Twente’s Eerste en werd er gespeeld in het ROC van Twente. Met een wat tegenvallend deelnemersveld van 30 dammers-(sters) werd er flink gestreden in de diverse categorieën.Jeugddamclub Witte van Moort uit Westerhaar was vertegenwoordigd met 8 jeugdleden, waarvan er in dit deelnemersveld 5 dammers in de prijzen vielen.

In de volgende categorieën waren de prijzen als volgt verdeeld: 
Aspiranten: Leonie Wessels 4e Prijs 
Pupillen: Stefan Middag 2e prijs, Hidde Noppers 3e prijs                       
Welpen: Tijn Lamberts, 1e prijs, Matthijs Middag 2e prijs

Helaas was vielen de volgende spelers net buiten de prijzen: Bryan Grol – Youri Jansen en Dave Schutte.
Met nog 5 ronden te gaan is er nog van alles mogelijk in deze spannende jeugddamcompetitie. De volgende PODB-Cup zal gespeeld worden op zaterdag 20 November in Dronten. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier