Cornelis Visser kandidaat burgemeester

0
767

showimg_651Raad Twenterand neemt besluit over nieuwe burgemeester

Op maandag 15 februari heeft de raad van Twenterand de aanbeveling vastgesteld voor zijn nieuwe burgemeester. De raad beveelt bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan dat de heer ir. C.L. Visser uit Middelharnis wordt benoemd tot burgemeester van Twenterand.

Cornelis Visser is 44 jaar, gehuwd en vader van drie kinderen. Hij is geboren en getogen op de Zuid-Hollandse eilanden. Daar kreeg hij zijn voorliefde voor de politiek en het landelijk gebied met de paplepel ingegoten. Zijn vader was er akkerbouwer en maar liefst 40 jaar wethouder. Na zijn studie in Wageningen en de militaire dienst is hij aan het werk gegaan als beleidsmedewerker Europees parlement. Sindsdien heeft hij ruime bestuurlijke en politieke ervaring opgedaan, ondermeer als wethouder en als lid van het Europees parlement. Samen met zijn buurman runt hij tevens een akkerbouwbedrijf. Cornelis Visser is lid van het CDA.

De burgemeestervacature Twenterand is sinds 1 juli 2009 vacant, vanwege de benoeming van Helmer Koetje tot burgemeester van de gemeente Hoogeveen en zijn gelijktijdig eervol ontslag als burgemeester van Twenterand. Vanaf 1 september 2009 is Bernard Kobes waarnemend burgemeester.

De sollicitatieprocedure is verzorgd door een vertrouwenscommissie uit de raad onder voorzitterschap van Gerjan Smelt. Deze commissie is op 13 oktober 2009 door de gemeenteraad ingesteld. Tevens stelde de raad toen de profielschets voor de nieuwe burgemeester vast. De werving leverde 14 kandidaten op.

Op maandagavond 15 februari heeft de raad besloten de heer Visser aan te bevelen als nieuwe burgemeester van Twenterand. Deze aanbeveling zal worden toegezonden aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties met het verzoek de benoeming van de heer Visser te bevorderen.
De benoeming wordt voor de zomervakantie verwacht. Er zal dan tevens op passende wijze afscheid worden genomen van burgemeester Kobes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier