College moet andere keuzes maken

0
616

TWENTERAND – GT`er Albert Engels geeft Harm te Winkel van de Dorpsraad Den Ham gelijk als hij pleit voor een multifunctionele ruimte, een Hammer Huis, in de nieuw te bouwen Brede School in Den Ham. Engels: “De provincie heeft daar subsidie voor. Met dit geld kun je een ruimte realiseren voor dorpsactiviteiten. Dan heeft zo`n Brede School toch een enorme meerwaarde, net als een volwaardige bibliotheek. Dat hoort daar gewoon in thuis.”
Struikelblok voor het college is het gemis aan geld.
Engels: “Dat is heel slecht. Er is wel geld. Het gaat erom hoe je het gaat verdelen.” En: “Staat dit college niet te ver af van de inwoners? Je laat de mensen toch niet steeds monddood roepen dat er geen geld is?”

Engels: “De economische recessie gaat echt wel over. We krijgen straks ook geld voor de verkoop van Essent. Je kunt dit gebruiken voor investeringen. De provincie is bereid om een fors bedrag bij neer te leggen, vooral met Essentgelden want de provincie krijgt deze ook.”

“Het geld klotst niet tegen de plinten op, maar ik weet wel dat er meer geld is dan toen ik ooit wethouder financiën was. Er zijn nu veel meer reserves. In slechte tijden mag je je reserves aanspreken. We moeten een ander beleid opstarten. Zo wil ik een vacaturestop. Moeten er wel zonodig allerlei ambtenaren bij?” Gemeentebelangen was deze zomer niet blij met het aanstellen van een (boventallige) jurist a 59 duizend euro.

Engels was afgelopen week niet blij met de stevige retoriek van wethouder Martha van Abbema over de te verwachten slechte tijden. “Als het dan slecht gaat en het college ziet het niet meer zitten, dan kan de wethouder financiën (Johan Oordt, red.) de fracties op tijd bij elkaar roepen en de informatie geven, zodat wij ons kunnen beraden. Ik wens niet in een raadsdebat zo`n golf van slechte boodschappen over me heen te krijgen, zonder dat er voor die tijd niets over is gezegd”, aldus Engels op Delta FM & TV.

De voorgestelde bezuinigingen van ongeveer 2 miljoen zouden voor Twenterand dit jaar nog wel `s kunnen oplopen tot 5 miljoen nu o.a. Den Haag de gemeenten minder gaat uitkeren.(DeltaFm)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier