CDA TWENTERAND positief over bijdrage aan

0
1072

De CDA fractie Twenterand heeft in haar Algemene Beschouwingen positief geoordeeld over de bijdrage van 25.000€ aan het 125-jarig jubileum van Westerhaar Vriezenveensewijk.
Het CDA heeft gekozen voor een beperking van de in de Voorjaarsnota voorgestelde bezuinigingen. Het CDA is niet akkoord met bezuinigingen op o.a. Jeugdwerk,vrijwilligerswerk, bibliotheken, sport, gym-vervoer en de positie van de minima.

Op 30 juni behandelt de gemeenteraad van Twenterand in de Algemene Beschouwingen de Voorjaarsnota 2010, waarop het College van B & W vervolgens dit najaar de begroting voor 2010 baseert. De CDA-fractie stelt voor bovengenoemde zaken aan te passen en komt op 30 juni met een financiële onderbouwing voor de bezuinigingen die het CDA niet door wil laten gaan en voorstellen voor nieuw beleid. Het CDA is ermee akkoord om in deze economisch moeilijke tijden een beroep te doen op de Algemene Risico reserve, die hier ook voor bedoeld is. Het CDA geeft daarmee brede aandacht aan de sociale factor in het gemeentelijk beleid, zoals afgesproken in het begin van deze raadsperiode. De Algemene Beschouwingen hebben dit jaar een bijzonder karakter vanwege de wereldwijde kredietcrisis en is in een aantal gemeenten uitgesteld omdat men het financieel nog niet rond kan krijgen. Het is de laatste in de reeks voor de raadsverkiezingen in 2010.
Bijzonder is ook dat er deze keer geen burgemeester bij is, vanwege het vertrek van burgemeester Koetje naar Hoogeveen. Vice-voorzitter van de gemeenteraad Henk Nieboer vervangt hem; de CDA-inbreng wordt deze keer verwoord door waarnemend CDA- fractievoorzitter Couzijn Bos. Behalve aandacht voor de sociale sector is er in de CDA-inbreng veel aandacht voor werkgelegenheid en economie door het naar voren trekken van grote projecten, en voor de veiligheid en bereikbaarheid van Twenterand.
De volledige tekst van de Algemene Beschouwingen kunt u lezen op http://www.cdatwenterand.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier